Ketvirtadienį LFF vykdomojo komiteto (VK) posėdyje apsilankęs 54-erių specialistas oficialiai užbaigė ketverius metus trukusį savo karjeros etapą Lietuvoje.

„VK nariai dėl rinktinės pasirodymo priekaištų neturėjo. Savo ruožtu, treneris įvardijo, ką galėjome pasiruošimo metu padaryti geriau – būtent, reikėjo daugiau stiprių varžovų draugiškose rungtynėse. Manau, jis nuveikė didelį darbą visame šalies salės futbole, pasistūmėjome į priekį.

Bet šiandien nutarta pasukti skirtingais keliais. Prieš priimant šį sprendimą tartasi su šalies klubų atstovais, futbolo bendruomene: matėme ir pliusus, ir minusus, kurie galbūt kišo koją tam tikrose vietose“, – komentavo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

J. Ryvkino sutartis baigė galioti, o pratęsti ją LFF nepasiūlė.

Vietoje to federacija „nuo rytojaus“ pradės ieškoti naujo stratego, kuris taip pat bus užsienietis. Į kokius žemynus dairomasi, E. Stankevičius neatskleidė, nors užsiminė, kad „vienas kitas kandidatas“ jau yra numatytas.

„Mes tapome matomi ir vertinami salės futbolo pasaulyje, todėl nekils didelių problemų ieškant specialisto. Norime, kad naujasis treneris dengtų ir techninio direktoriaus poziciją, perduotų patirtį jauniems asistentams lietuviams.

Mūsų noras – kad jis nuolat gyventų Lietuvoje. Aišku, gali būti šeimyninių aplinkybių, kurios ribotų tokią galimybę, bet tikrai nebus taip, kad trenerį matysime tik per atrankos varžybų „langus“, – sakė E. Stankevičius.

Jis neatmetė galimybės naujajam treneriui darbą rinktinėje derinti su vieno iš Lietuvos klubų vairininko pareigomis.

Primename, kad stipriausią šalyje „Kauno Žalgirio“ klubą treniruos brazilas Dentinho.

Ketvirtadienį E. Stankevičius taip pat informavo apie kitą mėnesį laukiantį FIFA auditą, kuris įvertins tris savaites Lietuvoje vykusio pasaulio čempionato organizacines išlaidas. Tuomet žadama detalią jų sąmatą pristatyti ir visuomenei.

Prieš pirmenybes E. Stankevičius skaičiavo, jog kaštai gali siekti 20 mln. eurų, įskaitant beveik 2 mln., skirtus valstybės.

Dabar LFF generalinis sekretorius teigia, jog Lietuvoje stambūs tarptautiniai salės futbolo renginiai turėtų vykti ir ateityje – konkrečiau, federacija domėsis galimybe surengti moterų pasaulio čempionatą.

„Savaitgalį Kaune viešėjęs FIFA prezidentas Gianni Infantino ir jo administracija geriausiais žodžiais atsiliepė apie šio turnyro organizaciją. Tad tikimės, kad renginių turėsime ir ateityje“, – pažymėjo E. Stankevičius.

Žemiausią reitingą turnyre turėjusi Lietuvos rinktinė galutinėje rikiuotėje tarp 24 komandų užėmė 20-ą vietą. Grupės varžybose J. Ryvkino auklėtiniai pralaimėjo Venesuelai (1:2), Kazachstanui (0:3) ir Kosta Rikai (2:6).

Nugalėtojais Kaune pirmą kartą tapo portugalai, titulą gynę argentiniečiai tenkinosi sidabru, o penkiskart planetos čempionai brazilai – bronza.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)