Praėjusį penktadienį mače su slovėnais (1:1) I. Pankratjevas ant atsarginių suolo pasodino Marių Žaliūką, Fiodorą Černychą ir Vykintą Slivką. Jei pirmasis mače su Anglija tikrai negalės pasirodyti dėl surinktų geltonų kortelių, klaustukai, anot trenerio, kybo ir ties kitais žaidėjais.

„Trūksta laiko atgauti jėgoms. Turime daug smulkių traumų, bet gydytojai daro viską, ką gali, todėl tikiuosi, kad rytoj visi žaidėjai bus pasiruošę“, – kalbėjo I. Pankratjevas.

Apie paskutinius varžovus atrankos į Europos pirmenybes cikle jis atsiliepia labai pagarbiai ir nemano, kad jau garantuota pirma vieta grupėje anglų nusiteikimui turės įtakos. Nors į Vilnių ir neatvyko penki Anglijos rinktinės starto sudėties žaidėjai.

„Juk jie nesuprastų, jei paklaustumėte, ar čia atvažiavo pralaimėti. Nemanau, kad mums bus lengviau. Nebus anglų lyderių, bet juos pakeis kiti žaidėjai, kurie norės įrodyti, kad yra verti žaisti rinktinėje. Treneriui tai didelių sunkumų, manau, nesudarys.

Rytoj žaisime su viena stipriausių Europos komandų. Pagrindinis tikslas – sustabdyti jų priekinę liniją. Anglijos rinktinė – nebe tokia, kaip prieš dešimt ar penkiolika metų, žaidimo stilius pasikeitė, jauni žaidėjai yra greiti ir individualiai stiprūs. Faktas, kad anglai atrankoje dar neprarado taškų, yra iškalbingas“, – dėstė I. Pankratjevas.

Daliai Lietuvos futbolo gerbėjų iškalbingi ir I. Pankratjevo auklėtinių rezultatai, dėl kurių praėjusiose namų rungtynėse su San Marinu tribūnos garsiai reikalavo trenerio galvos.

Todėl ir šįkart, kaip jau įprasta, I. Pankratjevas sulaukė klausimo apie savo ateitį.

„Galbūt federacija ir keis trenerį, tame nieko nuostabaus nėra. Baigiasi atrankos ciklas, tuo pačiu baigiasi ir mano sutartis. Kada baigiasi? Netrukus“, – sakė specialistas, Lietuvos rinktinei vadovaujantis nuo 2013 metų rugsėjo.

Primename, kad Anglijos ekipa Europos čempionato atrankos E grupėje yra užsitikrinusi pirmą vietą (27 tšk.), o Lietuva žengia priešpaskutinė penkta (10 tšk.).

Paskutinio atrankos varžybų turo akistata Vilniuje tarp lietuvių ir anglų pirmadienį prasidės nuo 21.45 val.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje praėjusį kovą Londone Roy Hodgsono ekipa sutriuškino Igorio Pankratjevo auklėtinius 4:0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)