Kontrolinėse rungtynėse su „Feralpisalo“ po pirmojo kėlinio pasirodęs NFA auklėtinis įvarčio taip ir nepraleido, o dabar kaip trečiasis komandos vartininkas yra įtrauktas į pagrindinę „Sampdoria“ komandą savaitgalį prasidėjusioje „Serie A“ lygoje.

Įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms atstovavęs vartininkas, duodamas interviu portalui futbolas.lt, papasakojo apie pirmuosius įspūdžius pagrindinėje „Sampdoria“ komandoje, sąsajas su Genujoje rungtyniavusiais lietuviais bei susitikimą su „Barcelona“ žvaigžde Lioneliu Messi.

– Su „Sampdoria“ sutartį pasirašei vos prieš tris mėnesius, o jau spėjai debiutuoti pagrindinėje komandoje. Ar tikėjaisi, kad šansą gausi taip greitai?

– Nuoširdžiai sakau, kad tikrai nesitikėjau, kad viskas klostysis taip greitai. Žinoma, kiekvieną dieną sunkiai dirbau ir atidaviau visas jėgas. Manau būtent tai klubas įvertino ir davė šansą. Dabar dirbu įjungęs dar didesnę pavarą ir laukiu daugiau galimybių.

– Galbūt mintyse jau kirba debiutas „Serie A“?

– Apie tai dar kol kas tik svajoju, bet mažais žingsneliais judu į priekį ir tikiu, kad galiu to sulaukti. Teko šnekėti su komandos treneriais, kol kas jie yra patenkinti tiek mano žaidimu, tiek darbu bei atsidavimu treniruotėse. Su laiku viskas bus tik geriau.

– Kokie prisiminimai iš debiutinių rungtynių?

– Prisiminimų tikrai nemažai, įspūdžiai labai geri.. Labiausiai įstrigo skirtumas tarp jaunimo futbolo ir tarp vyrų – čia gerokai daugiau vyriškos kovos, daugiau kokybės. Skirtumas stipriai jautėsi.

– Komandoje gausu žinomų Italijos futbolininkų- Antonio Cassano, Fabio Quagliarella ir kiti. Kaip jautiesi prie tokių futbolo pasaulyje pasižymėjusių vardų, su kuriais rungtyniauti galimybę turi, toli gražu, ne kiekvienas futbolininkas?

– Didžiausią įspūdį man palieka vartininkas Emiliano Viviano, kuris visada man pataria ir tikrai yra TOP lygio vartininkas. Cassano tai yra tikras komandos „maestro“. Sunku nesižavėti jo meistriškumu, technika. Aukščiausia klasė. Fabio taip pat labai patyręs ir geras futbolininkas, su kamuoliu galintis padaryti viską, ką nori. O šiaip, komandoje šiuo metu gausu jaunų ir perspektyvių futbolininkų, kurie ateityje tikrai gali tapti pasaulinio lygio žaidėjais.

– „Sampdorios“ jaunimo komandoje kurį laiką rungtyniavo ir Giedrius Matulevičius. Kokie buvo jūsų santykiai? Turbūt malonu svetimoje šalyje turėti tautieti pašonėje..

– Taip, žinoma, labai malonu. Genujoje kartu praleidome vienerius metus ir galiu pasakyti, kad jis yra ne tik labai geras žmogus, tačiau ir puikus futbolininkas. Gaila, kad išvyko, tačiau tikiuosi, kad jam pasiseks tolimesnėje karjeros stotelėje.. Forza Matu!

– Genujoje būta ir daugiau lietuvių pėdsakų. Čia yra rungtyniavęs ir Marius Stankevičius. Galbūt senesni komandos žaidėjai arba sirgaliai žvelgdami į Lietuvą sieja tave su Marium?

– Tikrai taip! Labai daug kas žino ir prisimena Marių, o kai sužino, kad aš taip pat iš Lietuvos, visada pamini ir jį. Tikrai girdžiu labai daug gerų atsiliepimų apie jį. Genujoje jis nėra pamirštas.

– Visai neseniai turėjai progą susitikti ir su „Barcelona“ klubu, pabendrauti su šio klubo žvaigždėmis. Ką reiškia pozuoti nuotraukai kartu su Lioneliu Messi?

– To neįmanoma paaiškinti žodžiais, tą reikia pajausti. Kažkas panašaus į pasaką ar sapną, apie kurį prieš pusmetį net nesvajojai. Buvo labai malonu. Net ir žaisdami „Barcelonoje“, jie maloniai ir noriai bendravo. Buvo superpatirtis!