Pirmąjį tašką iškovojo pirmenybių debiutantai Vilniaus “Granito” futbolininkai. Sostinės LFF stadione vykusioje dvikovoje po Roberto Valikonio įvarčio “Trakai” išsiveržė į priekį, o antrajame kėlinyje dar ir galėjo padvigubinti persvarą, bet neįmušė 11 metrų baudinio. Jau baigiantis rungtynėms po keitimo aikštėje pasirodęs Arvydas Veikutis išlygino rezultatą, o netrukus “Granitas” ir galėjo išplėšti pergalę, bet vartininkas Audrius Dilys išgelbėjo “Trakus”.

Po rungtynių “Granito” treneris Nikolajus Pupkinas buvo patenkintas savo auklėtiniais, kurie kovojo su labiau patyrusiais varžovais kaip lygūs su lygiais.

„Pirmame kėlinyje mūsų komanda kėlė daug kampinių, tačiau nepavykdavo sužaisti iki galo. Antrame kėlinyje buvo lengviau atakuoti, nes atsilaisvino aikštelės vidurys. Pačioje rungtynių pabaigoje turėjome kelias labai geras progas, gaila, jog nepavyko jų išnaudoti“, – po rungtynių mintimis dalijosi treneris.

Vieni pirmenybių favoritų Kėdainių “Nevėžio” futbolininkai svečiuose 4:3 įveikė Nacionalinės futbolo akademijos komandą, o Kuršėnų “Venta” namuose 0:1 turėjo pripažinti “Šilutės” pranašumą.

Nacionalinė futbolo akademija – Kėdainių “Nevėžis” 3:4 (2:3)

Įvarčiai: 25 min. T.Galdikas, 35 min. T.Lekeckas, 59 min. M.Krasnovskis („NFA”); 6 min. A.Lyberis, 26 min. N.Kestenis, 45 min. (iš 11m.) G.Klevinskas, 47 min. G.Zagurskas („Nevėžis”)

Vilniaus “Granitas” – “Trakai” 1:1 (0:1)

Įvarčiai: 83 min. A.Veikutis („Granitas”); 28 min. R.Valikonis („Trakai”); 53 min. B.Amašukeli („Trakai”) neįmušė 11m. baudinio

Kuršėnų “Venta” – “Šilutė” 0:1 (0:0)

Įvarčiai: 74 min. R.Šmitas („Šilutė”)