Rinktinės treneris Csaba Laszlo Armėnijoje žadėjo išmėginti retai jo dėmesio sulaukiančius žaidėjus. Vienas tokių - Liepojos „Metalurgs“ saugas Rytis Leliūga. Nors jo pavardė buvo įtraukta į pirminį sąrašą, pats futbolininkas tikina kvietimo akyse neregėjęs.

„Situacija juokinga. Penktadienį Liepojoje po treniruotės grįžtu namo, įsijungiu internetą ir perskaitau, kad esu pakviestas į rinktinę. Tačiau pats apie tai nieko nežinau. Klubo darbuotojų pasiteiravau - gal jie kažką praleido? Bet šie pasakė, kad jokio fakso iš lietuvių negavo ir jokio pakvietimo nėra. Įdomu, kodėl LFF krečia tokius pokštus, o mane laiko kvailio vietoje“, - piktinosi R. Leliūga.

„Aš suprantu taip - žaidėją kvieti arba jo nekvieti. O čia paskelbė vieną sąrašą, bet jokių kvietimų neatsiuntė. Suprasčiau, jei būčiau atvykęs į pirminę stovyklą ir treneriui nepalikęs įspūdžio. Tuomet nieko baisaus. O dabar sunku suvokti šį cirką, - stebėjosi R. Leliūga. - Manęs draugai ir pažįstami šiomis dienomis klausia: kodėl dar nesu rinktinėje? Turiu aiškinti visą šią absurdišką situaciją“.

Šie metai R. Leliūgui buvo sunkūs. 25-erių metų futbolininkas pagaliau atsigavo po sunkios kryžminių kelio raiščių traumos. Vasarą papildęs „Metalurgs“ gretas, jis sužaidė 18 rungtynių, per jas pelnė 6 įvarčius, o rugpjūtį buvo išrinktas geriausiu Latvijos čempionato mėnesio žaidėju.

„Visuomet norisi žaisti geriau, bet esu patenkintas šiais metais po sunkaus juodo periodo. Teko sunkiai dirbti, koja ir raumuo sutvirtėjo, jaučiuosi vis geriau. Nepamenu, kad žaisčiau pusmetį be problemų, anksčiau jau po 2-3 mėnesių kas nors nutikdavo“, - atsargiai džiaugėsi R. Leliūga.

4-ą vietą Latvijos čempionate užėmęs „Metalurgs“ klubas norėtų pratęsti su juo sutartį, tačiau lietuvis priimti pasiūlymo kol kas neskuba.