27-erių futbolininkas iš Telšių jau praleido sekmadienio rungtynes su Bukarešto „Rapid“, kurias čempionato lyderiai netikėtai pralaimėjo 0:1. Aikštėje nepasirodė ir saugas Andrei Prepelita, kontroversiškojo G. Becali taip pat išbrauktas iš ekipos sudėties.

„Steaua“ valdantis buvęs Europos Parlamento narys, nuteistas dėl piktnaudžiavimo valdžia, tokių drastiškų priemonių griebėsi supratęs, kad vienus komandos lyderių vasarą teks paleisti už dyką.

G. Arlauskio sutartis su istoriniu Bukarešto klubu galioja iki liepos 1 d., tuomet lietuvis galės persikelti į kitą ekipą be perėjimo mokesčio. 3 mln. eurų rinkoje vertinamas vartininkas siejamas su Italijos „Serie A“ lygos komandomis, o Rumunijos žiniasklaida jau buvo paskelbusi apie pasiektą susitarimą su „Udinese“.

Bet jei Lietuvos rinktinės atstovas neįvykdys G. Becali reikalavimo, kamuolį iki sezono pabaigos jis galės pačiupinėti nebent treniruotėse. Regis, nusileisti įnoringam savininkui žemaitis nežada.

„Man su tokia valdžia tikrai ne pakeliui“, – DELFI patikino G. Arlauskis.

Lapkritį geriausiu Rumunijos pirmenybių vartininku pripažintam žaidėjui dar leidžiama dalyvauti komandos treniruotėse, bet G. Arlauskis iš anksto nusiteikęs naujiems akibrokštams. Lietuvis teigė neketinantis išvykti iš Bukarešto ir nebijantis įtakingo klubo vadovo, nors pastarasis yra figūravęs ne vienoje kriminalinėje byloje.

– Ketinate kantriai laukti, kol baigs galioti sutartis, net ir neturėdamas galimybės žaisti? – DELFI paklausė G. Arlauskio

– Neturiu kitos išeities. Reikia laukti iki liepos 1 d., nes perėjimų langas jau užsidaręs.

– Turite vilčių, kad G. Becali atlyš ir pakeis savo nuostatą?

– Sunku pasakyti. Mano darbas – žaisti, treniruotis. Jeigu jie taip nori, man nelieka nieko kito, kaip tik gerbti jų nuomonę. Aišku, nėra lengva tai daryti, nes sprendimas priimtas ne dėl sportinių motyvų. Bet juk negaliu pats savęs išleisti į aikštę. Sunku, tačiau reikia tai išgyventi.

– Kas pranešė, kad esate išbrauktas iš „Steaua“ sudėties?

– Treneris. Likus dienai iki rungtynių su „Rapid“ jis pasakė, kad toks savininko sprendimas. Taip bandoma daryti man spaudimą, kad pratęsčiau sutartį su „Steaua“. Bet toks jų elgesys mane tik atstumia nuo klubo. Tai – labai neprofesionalu. Kiekvienas save gerbiantis žaidėjas nesitaikstys su tokiomis sąlygomis. Nebuvau tam pasiruošęs, galvojau, kad svarbu tik nusiteikimas aikštėje ir treniruotėse, todėl man visa tai buvo labai netikėta. Manau, man su tokia valdžia tikrai ne pakeliui.

Galiu pasakyti tik tiek, kad manęs tas spaudimas neveikia. Aš toliau dirbu, ruošiuosi rungtynėms. Bus galimybė – žaisiu, nebus – nenuleisiu rankų ir dirbsiu toliau. Tik tiek aš dabar ir tegaliu. Manau, ta patirtis man bus naudinga ir perėjus į kitą komandą.

– Jums dar leidžiama treniruotis kartu su pagrindine komanda?

– Taip, kol kas leidžia. Pats juokiuosi, kad reikia džiaugtis kiekviena akimirka, kol dar galiu dirbti su visais. Kaip nauja diena – taip naujas siurprizas, nenustebčiau, jei matydami, kad nepalūžtu, ateityje man uždraustų ir tai. Bet tai būtų sudėtinga, nes mano sutartyje numatyta, kad per treniruotes šalia manęs turi būti gydytojas ir UEFA „Pro“ licenciją turintis treneris. Aišku, teoriškai galiu dirbti ir vienas atskirai nuo komandos. Iki šito dar nepriėjome, bet velniai žino, kas dar laukia ateityje. Rumunai – karštakošiai, iš jų gali laukti visko.

– Ką šioje situacijoje gali padaryti vyriausiasis treneris Constantinas Galca?

– Jam tikrai sunku. Trenerį reikia suprasti, nes jo padėtis – nepavydėtina. Jau nuo draugiškų rungtynių su Dortmundo „Borussia“ sausį mane stumia lauk. Prieš praėjusio trečiadienio mačą Rumunijos taurės turnyre vėl buvo liepta manęs neleisti į aikštę, bet treneris kažkaip atsilaikė. Sužaidėme, laimėjome, o paskui ant trenerio pečių krito dar didesnis spaudimas. Jis – ne geležinis, turėjo nusileisti.

– Sekmadienį „Steaua“ pralaimėjo autsaideriams „Rapid“ futbolininkams. Kaip komandos draugai reaguoja į jūsų ir A. Prepelitos situaciją?

– Tai buvo principinė kova, Bukarešto derbis. Neaišku, ar su mumis aikštėje komanda būtų laimėjusi, bet, žinoma, tokie nesportiniai sprendimai stabilumo neduoda. Matėsi, kad komanda – išsiderinusi, visi žaidėjai susimąstė, ar ateityje patys nepateks į panašią padėtį.

– Ar nebaisu likti Bukarešte žinant, kad G. Becali biografijoje yra labai juodų dėmių?

– O ko man bijoti, kas man gali atsitikti? Esu girdėjęs visokių rumuniškų istorijų, bet tai buvo jau seniai. Nemanau, kad dabar galima prieiti iki tokio lygio, ne akmens amžiuje gyvename. Esu su šeima, sveikas, gerai jaučiuosi, žinau savo tikslus. Kaip ir sakiau, jų spaudimas manęs neveikia. Ne su tuo prasidėjo.

– Kazanės „Rubin“ klubas neištesėjo pažado, kad pakeisite pagrindinį vartininką Sergejų Ryžikovą, dabar vėl nebegalite žaisti. Nekyla ironiškų minčių apie jūsų karjerą lydintį prakeiksmą?

– Kažkoks šleifas tikrai eina iš paskos... Ką darysi, vienur pasiseka, kitur – ne. Svarbiausia, kad esu sveikas, galiu dirbti, laimingai gyvenu su šeima. Jei ne šiandien, galbūt rytoj ir kitoje vietoje pasiseks. Negaliu skųstis. Ir manau, kad neverta ilgai sukti galvą dėl dalykų, kurie nuo tavęs nepriklauso.

– Vis dėlto Lietuvos rinktinei, kuri kovo pabaigoje žais su anglais, „Steaua“ klube susidariusi padėtis turbūt yra bloga žinia?

– Nežinau, neteko su treneriais bendrauti. Ar kas nors paskambino iš federacijos? Ne, tikrai ne.

– Žiniasklaidoje nemažai rašoma apie jūsų karjeros tęsinį Italijoje. Esate sudaręs sutartį dėl kito sezono?

– Negaliu pasakyti, nes vyksta derybos, negaliu minėti ir jokių pavadinimų. Atskleisiu tik tiek, kad viską sužinosite artimiausiu metu. Nebe daug liko laukti, o kol kas – kantrybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)