Pamplonos komanda, šiuo metu pirmaujanti antro pagal pajėgumą Ispanijos čempionato turnyre, kelialapį į aukštesnį divizioną užsitikrino anksčiau laiko.

Komandoms likus sužaisti trejas rungtynes, „Osasuna“ savo sąskaitoje turi 78 taškus.

Elitiniame Ispanijos divizione Pamplonos futbolininkai paskutinį kartą varžėsi 2016-2017 m. sezone.

Antrąją vietą turnyro lentelėje šiuo metu užima ir į „La Liga“ patekti realiausiai pretenduoja „Granada“ (74 tšk.) komanda.

Dėl trečiosios vietos varžosi „Albacete“ (68 tšk.), „Mallorca“ (67 tšk.) ir „Malaga“ (65 tšk.).

Į žemesnį divizioną po 2018-2019 m. sezono iš elitinės Ispanijos lygos iškrito trys mažiausiai taškų surinkusios komandos – Madrido „Rayo Vallecano“, „Huesca“ ir „Girona“.

Ispanijos čempione tapo „Barcelonos“ ekipa, be jos kelialapius į kito sezono UEFA Čempionų lygą iškovojo turnyro lentelėje antrą vietą užėmęs Madrido „Atletico“ klubas, trečioje vietoje likęs Madrido „Real“ ir ketvirtą vietą paskutinę akimirką išplėšęs „Valencia“ klubas.

Tiesiai į Europos lygos grupių etapą pateko Madrido „Getafe“, į atrankos turnyrą – „Sevilla“ ir Barselonos „Espanyol“.

Rezultatyviausiu „La Liga“ žaidėju tapo 36 įvarčius pelnęs Lionelis Messi, antras pagal rezultatyvumą buvo kitas „Barcelonos“ žaidėjas – 21 įvartį įmušęs Luisas Suarezas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją