Visą mėnesį Rusijoje trukusią futbolo šventę vainikuosiančiose rungtynėse apsilankys ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, ir Kroatijos vadovė Kolinda Grabar-Kitarovič, ir kelių kitų šalių lyderiai bei sporto ir garsūs pramogų pasaulio atstovai – Usainas Boltas, Mickas Jaggeris ir kt.

Tiek E. Macronas, tiek K. Grabar-Kitarovič, naudodamiesi vizitu, prieš sekmadienio finalą turės ir po oficialių susitikimą su V. Putinu.

Rusijos valstybės galva gyvai nestebėjo paskutinių čempionato dvikovų ir net lemiamų savo šalies rinktinės dvikovų.

Visgi V. Putinas liko itin patenkintas tuo, kaip rusai priėmė pirmenybes.

„Rusija čempionatui ruošėsi labai atsakingai, todėl esu nuoširdžiai laimingas, kad jis pasisekė ir suvienijo milijonus žmonių. Mūsų pastangas puikiai įvertino tiek atletai, kuriems buvo pasiūlytos geriausios sąlygos, tiek žiniasklaidos atstovai, tiek fanai“, – sakė jis.

V. Putino teigimu, šis turnyras padėjo žmonėms pamatyti tikrąjį Rusijos veidą.

„Mes esame sujaudinti, kad mūsų svečiai viską pamatė savo akimis ir kad jų mitai bei išankstinės nuostatos sugriuvo. Esu įsitikinęs, kad dabar mus jungia vienodi jausmai.

Visi laukiame paskutinio mačo, kuriame paaiškės stipriausia futbolo rinktinė. Bet iš kitos pusės, šiek tiek liūdna, kad grandiozinis sporto festivalis, kuris suteikė tiek daug pozityvių emocijų, ryškių įspūdžių ir naujų draugų, baigiasi“, – kalbėjo jis.

Primename, kad pusfinalyje tik po 11 metrų baudinių serijos 3:4 (2:2) Kroatijai nusileidusi Rusijos rinktinė galutinėje rikiuotėje užėmė aštuntą vietą.

Septinta finišavo Švedija, šešta – Brazilija, penktas – Urugvajus, ketvirta – Anglija, trečia – Belgija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)