Gynėju ir saugu galintis rungtyniauti Vytautas Lukša po treniruotės pasidalino mintimis apie komandoje vyraujančias nuotaikas bei apie Airijos čempionus „Shamrock Rovers“ ekipą.

„Nuotaikos geros. Visi vyrai nusiteikę kovingai, susikaupę laukiame antradienio mačo. Manau, susitiks lygios ekipos, šansai 50 prie 50 procentų. Jie žaidžia daugiau tokį britišką futbolą, grįstą jėga, bandysime kovoti. Nemanau, jog jie yra aukštesnio lygio nei mes. Tiesiog reikės išeiti į aikštę susikaupus ir atiduoti visas jėgas.

Gal šioks toks pliusas, jog antrosios rungtynės yra namuose. Svarbu dabar nepraleisti įvarčio. Atsakomosios rungtynės namuose viską lems“, - po treniruotės kalbėjo Vytautas Lukša.

„Patekimas į kitą etapą yra labai svarbus abiem ekipoms. Praėjusiais metais mes įveikėme pirmąjį etapą ir turėjome dar ketverias įdomias rungtynes. „Shamrock Rovers“ turi pakankamai tarptautinės, solidžios patirties, dalyvavo UEFA Europos lygos grupių etape, tačiau mūsų tikslas - tik eiti į priekį.

Mes ketvirti metai dalyvaujame UEFA Čempionų lygos varžybose. Kvalifikacijoje susitinka panašaus lygio ekipos. Gal būtų galima išskirti kelias ekipas, tokias kaip „Basel“, BATE. Jų meistriškumas didesnis, tačiau kitų ekipų lygis yra labai panašus ir tarpusavio rezultatą lemia smulkmenos.

„Shamrock Rovers“ turi gerą reputaciją po praėjusių jiems sėkmingų metų. Stebėjome gyvai vienerias Airijos čempionų rungtynes, be to, turėjome pakankamai rungtynių vaizdo įrašų. Aikštėje matysime, kaip seksis abejoms ekipoms”, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

„Shamrock Rovers“ vyr. treneris Stephen Kenny kalbėjo: „Ekranas“ yra pastarųjų 4-erių metų šalies čempionai ir į Airiją atvyksta be didesnės baimės. Tačiau namuose šį sezoną mes rungtyniaujame užtikrintai ir mūsų tikslas yra tęsti šią sėkmingų rungtynių seriją ir antradienį vakare.

Per praėjusius metus mūsų žaidėjai įgijo didelės patirties kovojant Europos lygoje, ji pravers norint patekti į kitą etapą. Mes žinome ką mes darome ir į aikštę žengsime pasitikėdami savo jėgomis".

Rungtynių antradienį pradžia 22 valandą Lietuvos laiku, o atsakomasis mačas vyks lygiai po savaitės, liepos 24 dieną, 20 valandą „Aukštaitijos“ stadione.