Joje yra numatyta 80 milijonų eurų išpirka. Tiek turėtų sumokėti bet kuri ekipa, panorusi įsigyti žaidėją be tiesioginių derybų su „Barcelona“.

Th. Vermaelenas naujajame klube vilkės 23-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Ekipos naujoko pristatymo spaudos konferencijoje „Barcelona“ viceprezidentas Jordi Mestre atskleidė futbolininko transfero kainą.

Už Belgijos nacionalinės rinktinės gynėją „Barcelona“ sumokės Londono „Arsenal“ komandai 10 milijonų eurų. Taip pat yra numatytos dvi papildomos išmokos: 5 milijonai eurų, kurie „kanonieriams“ gali atitekti priklausomai nuo Th. Vermaeleno asmeninių rodiklių, bei 3,8 milijonai eurų, jei „Barcelona“ du kartus laimės UEFA Čempionų lygą.

Per savo profesionalo karjerą Th. Vermaelenas yra žaidęs Amsterdamo „Ajax“ ir „RKC Waaljwik“ ekipose, o nuo 2009-ųjų atstovavo „Arsenal“.

Po sutarties pasirašymo ceremonijos surengtoje pirmoje savo spaudos konferencijoje „Barcelona“ naujokas Th. Vermaelenas teigė, jog pasirinkti naują komandą nebuvo sunku.

Anot žiniasklaidos, 28-erių metų Belgijos rinktinės futbolininku aktyviai domėjosi ne tik Katalonijos klubas, bet ir „Manchester United“ komanda. Vis dėlto gynėjas karjerą tęs „Barcoje“.

Katalonai už Th. Vermaeleną Londono „Arsenal“ komandai sumokėjo 10 milijonų eurų, o belgui pasiūlė penkerių metų sutartį.

„Aš puikiai žinau, kokia konkurencija yra naujoje komandoje, tačiau manau, jog tai man bus naudinga. Esu įsitikinęs, kad ir pats galiu būti naudingas „Barcai“. Nebuvo labai sunku pasirinkti atvykti čia“, – tvirtino ekipos naujokas.

Belgijos rinktinės gynėjui dar prireiks poros savaičių pasveikti po traumos, kurią jis patyrė pasaulio čempionate Brazilijoje, tačiau pats futbolininkas nestokojo optimizmo: „Dabar svarbiausia yra tai, kas manęs laukia ateityje. Noriu žaisti ir padėti komandai. Viliuosi, kad visos nesėkmės liko praeityje. Praėjęs sezonas buvo sunkus, tačiau dabar viską reikės pradėti nuo nulio ir tai yra gerai“.

„Kalbėjausi su Luisu Enrique telefonu apie savo žaidimą, išklausiau, ko iš manęs norėtų treneris, kalbėjomės apie pozicijas, kuriose galiu rungtyniauti. Žinau, kokius žaidimo elementus turiu gerinti aš pats. Tikiuosi išnaudoti visas progas, kurias L. Enrique man suteiks“, – tvirtino Th. Vermaelenas.