Šeimininkai užtikrintai kontroliavo situaciją ir dažnai kėlė varžovams rūpesčių po perdavimų iš kraštų. Kėlinio viduryje Nicolas Gorobsovas fantastišku smūgiu pelnė įvartį, tačiau teisėjai suklydo ir neužskaitė taiklaus šūvio nepamatę, kad nuo skersinio atsimušęs kamuolys kirto vartų liniją.

Visgi 30-ąją minutę „Sūduva“ išsiveržė į priekį: po Marko Benetos perdavimo iš dešiniojo krašto nuo varžovų atitrūkęs Romainas Habranas taikliai smūgiavo galva.

Po pertraukos sūduviečiai ir toliau užtikrintai kontroliavo situaciją. Nuo atsarginių žaidėjų suolo į kovą mestas Jevgenas Jefremovas baudos aikštelėje surado Olivier Rommensą, kuris galingu smūgiu padvigubino rezultatą.

Tai buvo pirmasis belgo įvartis „Sūduvos“ gretose.

Marijampolės klubas pasižymėjo ir trečią kartą – Xabi Auzmendi perdavimas virto Jordano N'Kololo taikliu smūgiu vienu lietimu.

Po pergalės „Sūduva“ su 43 taškais pakilo į 1-ą vietą, dviem rungtynėmis mažiau sužaidęs „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 41 tašką ir užima 2-ą poziciją.

„Panevėžį“ pavijo Kauno raj. „Hegelmann Litauen“ (38 taškai), tiesa, Aukštaitijos sostinės klubas sužaidęs net 4-iomis rungtynėmis mažiau.

Šiame ture nutrūko Kauno raj. „Hegelmann Litauen“ keturių pergalių serija – ją užbaigė Alytaus „Dainavos“ futbolininkai.

Dzūkai pirmavo po debiutinio Kazeemo Aderounmu įvarčio, bet kauniečiams pavyko išlyginti rezultatą, kai pasižymėjo Yukioshi Karashima. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:0).

Nors susitikimo pradžioje daugiau kamuolį kontroliavo šeimininkai, būtent prie jų vartų 15 minutę kilo rimtesnis gaisras. „Hegelmann Litauen“ futbolininkams nepavyko sėkmingai išmušti kamuolio baudos aikštelėje, o Saido Hamuličiaus smūgį atrėmė Ignas Plūkas.

Pirmajame kėlinyje abi komandos žaidime neblizgėjo. Perdavimus iš atakos kraštų abiejų ekipų gynybos linijos neutralizuodavo sėkmingai, o vartininkams I. Plūkui ir Martynui Matijoškai gelbėti savo vartų nuo rimto pavojaus neteko.

Po pertraukos ledus pralaužti pavyko kiek aktyviau atakavusiems „Dainavos“ futbolininkams. Pasiteisino Tomo Ražanausko atliktas keitimas – K. Aderounmu užteko vos kelių minučių, jog pasiųstų kamuolį į vartus. 68 minutę Vytautas Lukša atliko kokybišką perdavimą iš krašto, o baudos aikštelėje tykojęs nigerietis smeigė tikslų smūgį galva.

„Hegelmann Litauen“ už dešimties minučių varžovams atsakė įvarčiu. Kontratakoje Levanas Mačarašvili įsiveržė į kairįjį atakos kraštą ir atidavė tikslų perdavimą baudos aikštelės centre buvusiam Yukiyoshi Karashimai, o šis tiksliai smūgiavo į vartus.

Nors abi komandos dar bandė ieškoti galimybių įmušti pergalingą įvartį, dvikova baigėsi lygiosiomis. „Hegelmann Litauen“ (38 tšk.) po rungtynių susilygino taškais su ketvirtoje vietoje žengiančiu „Panevėžiu“ . „Dainava“ (22 tšk.) išlieka aštuntoje pozicijoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)