Mėlynai baltų klubo valdyba tokį sprendimą priėmė po derybų su buvusios Kauno klubo sistemos moterų komandos atstovėmis.

„Su „Kauno Žalgirio“ klubu dirbome penkerius metus. Siekėme tikslų, stengėmės ir pasiekėme geriausią, ką galėjome turimomis bei sukurtomis mums sąlygomis!

Manau, jog atėjo metas permainoms ir nutarėme išsiskirti“, – sakė būsima FC „Hegelmann“ moterų komandų vadovė Ingrida Siliūnienė – FC „Hegelmann“ yra auganti, jauna, besikurianti organizacija, kurios vizija ir tikslai sutampa su mūsų moterų komandos vizija ir vertybėmis.

Mes norime augti, siekiame tobulėti ir vystyti moterų futbolą. Tikime, kad su šiuo klubu pasieksime savo tikslus geresnėmis sąlygomis ir didesniu dėmesiu moterų futbolui“, – kalbėjo I. Siliūnienė.

„Mūsų klubas vykdo strateginę plėtrą, bendradarbiaujame ir bendraujama su įvairiomis futbolo organizacijomis ir esame atviri įvairiems pasiūlymams. Manau, jog bet kuriam Lietuvos klubui turėti moterų komandas būtų didelė privilegija ir tai sukuria papildomą pridėtinę vertę.

Džiaugiamės, jog moterų A lygoje ir LMFA I lygos pirmenybėse po mūsų klubo vėliava žais dvi komandos“, – kalbėjo FC „Hegelmann“ prezidentas Dainius Šumauskas – Šį sprendimą nebuvo sunku priimti, nes kalba ėjo apie klubo bendruomenės plėtimą ir prekės ženklo stiprinimą.

Šis sprendimas sukosi galvoje jau kurį laiką. Pasitarus su klubo savininkais ir jiems sutikus, nesunkiai priėmėme šį sprendimą.“

Per pastaruosius penkerius metus „Kauno Žalgiriui“ atstovavusios futbolininkės tris kartus iškovojo sidabro medalius – 2017, 2018 ir 2019 metais, o pastaruosius du sezonus finišavo trečioje vietoje.

„Šį sezoną norime ir vėl išlikti tarp prizininkių ir moterų A lygoje ir I lygos pirmenybėse kovoti tik dėl aukščiausių apdovanojimų, ką mes ir darėme pastaruosius sezonus“, – sakė I. Siliūnienė.

Moterų A lygos komandos vairas patikėtas jaunajai žaidžiančiai trenerei Klaudijai Savickaitei. Anksčiau pagrindinei moterų komandai vadovavusi I. Siliūnienė kartu su asistente Skaiste Bajorinaitė dirbs su jaunosiomis futbolininkėmis I lygoje.

FC „Hegelmann“ komanda pasiruošimą moterų A lygai pradėjo iškart po naujų metų, o sausio pabaigoje jos laukia pirmasis krikštas – Lietuvos moterų futbolo žiemos taurės varžybos.

FC "Hegelmann“ turės moterų komandas

Pasiruošimą sezonui pradėjo FK „Vilnius“ moterų ekipa

Lietuvos moterų futbolo A lygos čempionate pernai debiutavusi futbolo klubo „Vilnius“ moterų komanda pradeda pasirengimą naujam sezonui.

Kiek daugiau nei 4 savaites atostogavusios merginos rinktis pradėjo jau praėjusią savaitę, o antradienį oficialiai startavo pasirengimas naujam sezonui. Komandoje liko visos pernai žaidusios merginos. Iki sezono starto siekiama sustiprinti pagrindinę komandą, todėl aktyviai bendraujama su žaidėjomis, kurias klubas nori matyti savo gretose.

Praėjusiame sezone FK „Vilnius“ ekipai pavyko pasiekti bent po vieną pergalę prieš visas varžoves, išskyrus daugkartinę šalies čempionę. Galutinėje turnyro lentelėje ekipą nuo prizinės vietos skyrė vos 5 taškai.

Kaip ir pernai, A lygos komandai diriguos vyr. trenerė Kotryna Kulbytė, kuri dar praėjusiame sezone įgijo UEFA A licenciją.

Šiemet trenerių štabą sustiprino fizinio rengimo treneris Georgas Freidgeimas. Planuojama papildyti trenerių štabą dar vienu patyrusiu specialistu, kuris užimtų vyr. trenerės asistento poziciją ir būtų atsakingas už sklandesnę sportininkių tranziciją iš jaunimo į pagrindinę komandą.

Pirmosios pasirengimo ciklo varžybos numatomos Lietuvos moterų futbolo asociacijos „Žiemos taurėje“, kur grupėje lauks šalies čempionių ir FC „Hegelmann“ ekipos.

FK "Vilnius" moterų komanda
FK "Vilnius" moterų komanda
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją