Praeityje „Stumbro“, „Jonavos“ ir „Atlanto“ marškinėlius vilkėjęs 27-erių saugas neseniai finišavusiame sezone pasižymėjo 13 įvarčių. Rezultatyviausių futbolininkų sąraše jis pasidalino antrąją vietą su „Šiaulių“ ukrainiečiu Oleksijumi Ščebetunu.

„Sezonas buvo geras, bet galėjo baigtis žymiai geriau, – teigė mėlynai baltų kapitonas. – Nesunku apsispręsti buvo, treneris liko, tikslai dar neįgyvendinti, norisi Europoje kartu pažaisti.“

O ar buvo pasiūlymų iš kitų Lietuvos ar užsienio klubų?

„Greitai susitarėme, greitai viskas įvyko, nebuvo kada tų pasiūlymų sulaukti. Man viskas tinka, klubas norėjo, kad likčiau, aš norėjau taip pat. Tad likau (šypsosi)“, – klubo svetainei kalbėjo „Hegelmann“ komandos lyderis.

Vilius Armanavičius (fchegelmann.com nuotr.)

„Šiaulius“ papildė Vaitkūnas

FA „Šiauliai“ toliau tęsia komandos komplektacijos darbus 2023 metų sezonui. Ketvirtadienį sukirtus rankomis su vyr. treneriu Mindaugu Čepu, šiandien akademijos vadovybė oficialiai pasirašė sutartį su pirmuoju komandos naujoku. Juo tapo ilgametis nacionalinės Lietuvos vyrų rinktinės narys ir sidabrą Optibet A lygoje šiemet su „Kauno Žalgiriu“ iškovojęs Egidijus Vaitkūnas, pranešama klubo svetainėje.

34-erių gynėjas pastaruosius ketverius metus buvo viena iš kertinių laikinosios sostinės ekipos žaidimo dėlionės dalių. Futbolininkas praėjusiame sezone iš viso sužaidė 29 rungtynes, pelnė 2 įvarčius bei kartą atliko rezultatyvų perdavimą savo komandos draugui.

Iš Vilniaus kilęs futbolininkas savo iškovotų trofėjų lentynoje turi ne vieną aukštos prabos apdovanojimą, pastarasis keturis kartus yra tapęs šalies čempionu, dukart LFF taurės laimėtoju bei keturis kartus yra kėlęs į viršų LFF Supertaurę.

Kietu ir užtikrintu žaidimu gynyboje pasižymintis Šiaulių ekipos naujokas yra ir ilgametis nacionalinės Lietuvos vyrų rinktinės narys. Pastarasis mūsų šaliai iš viso yra atstovavęs net 60 kartų bei nedaug atsilieka nuo visų laikų daugiausiai už rinktinę sužaidusių futbolininkų dešimtuko.

E. Vaitkūnas be Kauno ekipos savo karjeroje yra rungtyniavęs Čekijos „Bohemians Praha“, Baltarusijos „Minsk“, Gargždų „Bangos“, Tauragės „Tauro“ bei Vilniaus „Žalgirio“ gretose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją