„Priėmiau sprendimą atsisveikinti su rinktine. Matau jau pasiruošusius įpėdinius. Aš jūsų visų pasiilgsiu“, – rašo E. Hazardas.

E. Hazardas buvo skambiai pavadintos „auksinės“ Belgijos kartos dalimi, o taip pat vienas iš lyderių rinktinės, kuri prieš didžiuosius tarptautinius turnyrus visuomet buvo įvardijama kaip „juodasis arkliukas“. Vis dėlto E. Hazardas ir kompanija taip niekada jokio titulo nelaimėjo.

Arčiausiai tikslo Belgijos rinktinė buvo 2018 metais, tačiau Rusijoje vykusiame pasaulio čempionate ji pasirodymą baigė pusfinalyje.

Talentingas puolėjas per paskutinius trejus metus dažniau gydėsi traumas nei žaidė aikštėje. Nuo 2019 metų persikėlimo iš „Chelsea“ į Madrido „Real“ už 115 mln. eurų E. Hazardo sportinė forma nuolat krito žemyn.

„Šiandien užverčiu vieną savo karjeros puslapį. Ačiū jums už jūsų meilę, – rašo E. Hazardas. – Ačiū už jūsų neįkainojamą palaikymą ir laimę, kuria kartu dalijomės nuo 2008 metų.“

Belgijos rinktinės kapitonas su nacionaliniais marškinėliais sužaidė 126 rungtynes ir pelnė 33 įvarčius.

2022 metų pasaulio čempionate Katare Belgijos nacionalinė ekipa neįveikė grupių etapo barjero.

Turnyro starte kita belgų žvaigždė Kevinas De Bruyne sukėlė daug diskusijų, kai viešai pareiškė, kad rinktinė yra per sena, jog pasiektų titulą. K. de Bruyne kaip ir E. Hazardas yra 31-erių metų.

Pasaulio čempionate jau aiškios ketvirtfinalio poros. Kas prasibraus į pusfinalį paaiškės po dvikovų penktadienį ir šeštadienį.

FIFA 2022 atkrintamosios varžybos. Aiškios ketvirtfinalių poros
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją