Nuo lapkričio pradžios V. Dambrausko vadovaujama ekipa laimėjo visus penkis mačus, iš jų 4-is Kroatijos čempionate.

Ypač įspūdinga paskutinė sekmadienio pergalė Zagrebe prieš amžiną priešininką „Dinamo“. Didžiausiame Kroatijos derbyje „Hajduk“ svečiuose 2:0 (0:0) pranoko čempionų titulą ginantį Zagrebo klubą bei pakilo į trečią vietą.

Po 17-os turų Splito klubas (33 t.) tik trimis taškais atsilieka nuo pirmaujančios „Rijeka“ ekipos (36 t.).

„Džiaugiuosi iškovotais trimis taškais, nes tai didžiausias Kraotijos derbis.

Tokių rungtynių negalima laimėti vien taktika, reikia ryžto, agresijos, disciplinos ir jėgos. Visa tai turėjome mes, galiu tik didžiuotis savo komanda, tai puiki diena mums.

Noriu pasveikinti sirgalius ir visus, susijusius su klubu, nuo valytojų iki klubo vadovų“, – po pergalės sekmadienį kalbėjo V. Dambrauskas.

"Hajduk" strategas Valdas Dambrauskas, "Dinamo" strategas Željko Kopič

Anot jo, komanda rungtynes pradėjo drąsiai ir tai pasiteisino.

„Norėjome žaisti savo futbolą, bet jį demonstruoti „Maksimire“ stadione nėra lengva. Mūsų planas buvo žaisti savo futbolą nepaisant to, ką priešininkas pasiūlys iš savo pusės.

Apskritai rungtynės susiklostė taip, kaip norėjome. Gerai gynėmės, po įvarčio turėjome daugiau koncentruotis į gynybą, tą ir sėkmingai darėme.

Dabar reikia galvoti apie kitas rungtynes, pasiruošti dvikovai su „Lokomotiv“, tai taip pat svarbios rungtynės“, – po pergalės kalbėjo V. Dambrauskas.

Strategas šiltai atsiliepė apie ekipos lyderį Marko Livaja, kuris pelnė pirmą įvartį, o prie antrojo prisidėjo rezultatyviu perdavimu.

„Manau, kiekvienas mato, koks jis yra. Tai ypatingas žaidėjas, turintis išskirtinį charakterį. Sunku žodžiais paaiškinti tai, ką jis reiškia komandai. Tai, ko gero, geriausias žaidėjas, kurį sutikau savo karjeroje“, – prisipažino V. Dambrauskas.

Tuo metu čempionų titulą ginanti „Dinamo“ išgyvena sunkų laikotarpį. Per paskutines šešerias runtynes Kroatijos flagmanas pasiekė vos vieną pergalę, be to, tai buvo antras pralaimėtas derbis: praėjusią savaitę taurės ketvirtfinalyje Zagrebo ekipa nusileido „Rijeka“ futbolininkams.

Po pergalės komandą Splite pasitiko švenčiantys klubo sirgaliai, surengę pirotechnikos šou.

Feisbuke ne vienas „Hajduk“ gerbėjas V. Dambrauską vadino „Profesoriumi Valdu“ ar „Hajduko Kloppu“.

„Jei Dambrauskas būtų vadovavęs nuo sezono pradžios, būtume žaidę Konferencijų lygos grupių etape ir čempionate būtume turėję bent 6-iais taškais daugiau.

Bet dabar nėra taip blogai. Pastiprinkite komandą trimis kokybiškais žaidėjais antrai sezono pusei“, – linkėjo vienas sirgalius.

„Kai dar vadovavai „Gorica“ ekipai, svajojau, jog dirbtum „Hajduk“ klube. Jaučiau, kad esi treneris, turintis žinių, energijos ir charizmos.

Svajonė pildosi. Ačiū iš visos širdies, tik pirmyn!“, – linkėjo vienas sirgalių.

„Blogiausia dienai „Gorica“ ekipai buvo tuomet, kai tu išvykai iš Velika Goricos. Jei būtum likęs iki sezono pabaigos, „Gorica“ būtų likusi bent trečioje vietoje ar aukščiau. Linkėjimai iš Velika Goricos“, – rašė vienas „Gorica“ sirgalių.

„Kai prieš porą metų nuolat pralaimėdavome „Gorica“ ekipai, sakiau, kad profesorių reikia atsivežti iš Velika Goricos.

Jis gerbia „Hajduk“ ir šalį, kurioje dirba. Nuo valytojos iki „Hajduk“ prezidento. Tą jis parodo kiekviename sakinyje. Jokios arogancijos, kuri buvo įprasta mūsų ankstesniems treneriams“, – pastebėjo vienas sirgalių.

„Kol kas vienas geresnių trenerių pastaruoju metu“, – rašė dar vienas Splito ekipos sirgalių.

Vienas fanų nepamiršo lietuvio įspėti. „Sveikinimai Valdai! Bet saugokis, nepaslysk, nes suklupus po nesėkmės visi mini paskutines rungtynes“, – rašė vienas fanų.

„Nedelsiant pakeiskite šio trenerio vardą į „Hajdukauską“, – šmaikštų pasiūlymą metė vienas Splito klubo gerbėjas.

„Koks džentelmenas. Tik dabar sau leido teigiamai komentuoti komandos žaidimą“, – pastebėjo futbolo gerbėjas.

„Kokia beprotybė kiekviename žinsnyje, koks sutikimas oro uoste. Neįsivaizduoju, kas bus ir kaip degs dangus ir žemė, kai tapsime čempionais“, – svajojo vienas sirgalių.

„Hajduk'o“ Kloppas sumušė varžovus „Maksimiro“ stadione!“, – neslėpė džiaugsmo dar vienas „Hajduk“ fanas.

„Atrodo, neduok Dieve, o jis duos, pagaliau einame Tito Kirigino keliu (legendinis 1970-80 metų klubo prezidentas, jam valdant „Hajduk“ 4-is kartus tapo Jugoslavijos lygos čempione ir 5-is kartus iškovojo Jugoslavijos taurę).

Kuriame čempionišką „Hajduk“. Skrybėlė leidžiasi iki grindų prieš klubo administraciją ir žmones, kurie įdėjo daug pastangų į šventą vardą „Hajduk“, – rašė dar vienas Splito komandos gerbėjas.

„Su Dambrausku „Hajduk“ atrodo kaip komanda, kuri tampa pagrindine favorite laimėti čempionų titulą“, – mano vienas klubo fanų.

Kitas rungtynes „Hajduk“ žais šeštadienį prieš Zagrebo „Lokomotiv“.

Splite be V. Dambrausko dirba stratego asistentas Marius Skinderis ir vartininkų treneris Justinas Gasiūnas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)