Maždaug iš 30 metrų paleistas kamuolys skriejo į patį vartų kampą, o iki tol ne kartą komandą gelbėjęs vartininkas Kasperas Schmeichelis neturėjo jokių šansų atremti smūgį.

Vėlyvas kapitono reto grožio įvartis leido šeimininkams laimėti 1:0 ir priartino „Man City“ prie „Premier“ lygos titulo: paskutiniame ture „miestiečiams“ tereikės svečiuose įveikti „Brighton“ ekipą.

Įdomu tai, kad Belgijos rinktinės gynėjo įvartis buvo pirmasis pelnytas už baudos aikštelės ribų per 11 metų „Man City“ klube. Apskritai nuo 2008/2009 m. sezono gynėjas „Premier“ lygoje pelnė 18 įvarčių, o pastarasis mače su „Leicester City“ – pirmasis šiame sezone.


„Aš šaukiau – nesmūgiuok Vinnie, nesmūgiuok!“, – prisipažino Pepas Guardiola.

Eisime kartu išgerti alaus ir nuspręsime, kas yra geriausia, ypač klubui.
Pepas Guardiola

Tačiau V. Kompany ignoravo stratego prašymą, be to, teigė, kad jis nebuvo vienintelis, prašęs jo nesmūgiuoti į vartus.

„Galėjau girdėti ir kitus, kurie šaukė – nesmūgiuok! Tačiau ilgoje karjeroje dar nepasiekiau taško, kad man jaunesni žaidėjai aiškintų, kada smūgiuoti“, – teigė 33-ejų V. Kompany.

P. Guardiola teigė pasibaigus sezonui planuojantis pasikalbėti su V. Kompany apie jo ateitį – gynėjo sutartis su „Man City“ klubu baigsis būtent 2019-ųjų vasarą.

„Eisime kartu išgerti alaus ir nuspręsime, kas yra geriausia, ypač klubui“, – spaudos konferencijoje teigė P. Guardiola.

„Jis nuostabus žmogus ir man jis stipriai padeda. Aš visada sakau, kad negaliu jam suteikti ypač daug laiko aikštėje, tačiau jis turi tai, dėl ko žmonėms patinka tokie žaidėjai, kaip Vincentas. Kai jis puikios sportinės formos, jis nuostabus vidurio gynėjas.

Jis ne tik tikras gynėjas, bet ir dažnai – komandos lyderis.

Mes kontroliavome rungtynes, buvome žymiai geresni nei oponentai, tačiau kartais prireikia tokio įvarčio, kurį pelnė Vincentas“, – po įtempto ir daug nervų kainavusio mačo kalbėjo P. Guardiola.

Po pergalės „Man City“ sąskaitoje – 95 taškai, tašku atsilieka „Liverpool“. „Premier“ lygos čempionas paaiškės paskutiniame ture: sekmadienį „Man City“ svečiuose susitiks su „Brighton“, o „Liverpool“ – namuose su „Wolverhampton“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją