Nuo pirmo istorijoje „Žalgirių“ derbio tarp Vilniaus ir Kauno ekipų prabėgo vos keturios dienos, o situacija jau verčiasi aukštyn kojomis.

Šeštadienį A lygos rungtynes namuose žaidę vilniečiai 3:0 įveikė svečius iš Kauno, o netrukus laimėjo ir svarbų mūšį teismo salėje. Tačiau karas – nebaigtas.

Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Vilniaus „Žalgirio“ skundą, nustatydamas laikinąsias apsaugos priemones.

Tą patį sostinės klubo prašymą žemesnės instancijos teismas, šiuo metu nagrinėjantis ginčą tarp „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“, prieš tai buvo atmetęs.

Apeliacinio teismo nutartimi iki galutinio sprendimo „Kauno Žalgiriui“ uždrausta sportinėje ir komercinėje veikloje bet kokiu būdu ir forma naudoti žymenį „Žalgiris“. Kauno klubas įpareigotas pakeisti komandos ir juridinio asmens pavadinimą, „Žalgirio“ vardas turės būti ištrintas iš visų reklamų, interneto puslapio.

Teismo nutartį šalies čempionai persiuntė ir Lietuvos futbolo federacijai, prieš sezono startą leidusiai „Kauno Žalgiriui“ naudoti vilniečių pasipiktinimą sukėlusį pavadinimą.

Vilniaus "Žalgirio" fanų plakatas

„Tai – įrodymas, kad esame teisingame kelyje, saugodami legendinio Vilniaus „Žalgirio“ istorinį paveldą ir jo interesus. Mums iš „Kauno Žalgirio“ nieko nereikia, bet mes giname savo istoriją ir norime ją palikti ateities kartomis“, – DELFI sakė klubo vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Su „Kauno Žalgirio“ atstovais susisiekti trečiadienį nepavyko.

Iki praėjusio gruodžio Kauno klubas vadinosi „Spyriu“. Kuomet su Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubu susisaisčiusi ekipa buvo perkrikštyta, Vilniaus „Žalgiris“ pateikė ieškinį dėl teisių į prekės ženklą pažeidimo ir nesąžiningos konkurencijos.

Futbolo čempionai su krepšinio čempionais teisiasi ir kitoje byloje. Praėjusią gegužę pateiktame ieškinyje prašoma panaikinti penkių Kauno „Žalgiriui“ priklausančių prekių ženklų registraciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)