Panevėžiečiai taipogi pareiškė, jog šeštadienį neeiliniame klubo Valdybos posėdyje bus svarstoma, ar išpirkti bilietus visiems Lietuvos futbolo gerbėjams, kad jie nemokamai šį sekmadienį "Aukštaitijos" stadione 13 val. galėtų stebėti šių metų Lietuvos futbolo čempionato finalą.

“Ūkio” banko patalpose Kaune įvykusiame NFKA valdybos, kurios įgaliojimai jau pasibaigę, posėdyje priimtame nutarime sakoma: "Už Valdybai paaiškėjusį NFKA nario statuso neatitinkantį elgesį skirti "FK "Ekranas" griežčiausią drausminę nuobaudą, t.y. diskvalifikuoti iš tolimesnių varžybų". Lapkričio 7 dieną turėjusių vykti rungtynių nugalėtoju iš anksto skelbiamas "FBK Kaunas", kuriam įskaitoma pergalė 3:0.

Šią informaciją Panevėžio klubas gavo iš Ūkio banko atsiųstu faksu, pranešė TV3 “Žinios”. Po sprendimu pasirašė penki valdybos nariai - FBK "Kaunas", Vilniaus "Žalgirio", "Vilniaus", "Šilutės" ir Klaipėdos "Atlanto" atstovai.

Lietuvos televizijos laidai "Panorama" paskambinus "Žalgirio" klubo prezidentui Janušui Lopučiui, kurio parašas, pasak televizijos, yra po minėtu nutarimu, šis teigė nieko nežinąs apie tokį nutarimą bei rungtynių rezultatą “FBK Kaunas” naudai.

Jis teigia, kad nutarime minimas “NFKA nario statuso neatitinkantis elgesys” gali būti panevėžiečių pažeistos Lietuvos futbolo klubų asociacijos taisyklės. Pranešama, jog “Ekranas” prieš lemiamas sekmadienio rungtynes sulaukė grasinimų ir apie juos informavo LFF vadovybę.

Penktadienį spaudos konferencijoje FK "Ekranas" paskelbė komandos kreipimąsi į klubo vadovybę, kuriame rašoma, kad žaidėjams yra atvirai grasinama, jie terorizuojami telefoniniais skambučiais, jiems siūlomi dideli pinigai. Laiške prašoma garantuoti žaidėjų saugumą ir apsaugoti jų ramybę.

Pasak klubo atstovų, spalio 29 d. iki čempionato pabaigos nutarta pasamdyti saugos tarnybą ir apie susidariusią nenormalią padėtį konfidencialiai informuoti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentą, LFF generalinį direktorių, LFTA prezidentą, NFKA direktorių ir visus NFKA valdybos narius.

"Esame tikri, kad būtent šis pranešimas ir iššaukė tokią ugnį ir purvo srautą FK "Ekranas" atžvilgiu", - spaudos konferencijos metu sakė buvusi NFKA valdybos narė Danutė Matuzienė.

"Paskutinis lašas, perpildęs kai kurių NFKA valdybos narių kantrybės taurę buvo oficialus FK "Ekranas" direktoriaus Alberto Klimavičiaus raštas, kuriuo jis informavo, kad NFKA valdyba lapkričio 4 d. 19.45 val. neteko savo juridinės galios, nes pagal galiojančius NFKA įstatus, būtent, tada baigėsi jų tik metams patvirtinta kadencija.

Todėl klubas mano, jog “Ūkio” banke penktadienį įvykęs penkių futbolo klubų susitikimas neri jokios juridinės galios, o jo nutarimus laiko niekiniais.

"Jei galėčiau, aš savo komandos vyrams paminklą pastatyčiau. Už jų garbingumą, drąsą, profesionalumą. Ateikit, atvažiuokit, sekmadienį visi kartu būkim "Aukštaitijos" stadione. Gerbiu FBK "Kaunas" komandą ir jos trenerius, netikiu, kad jie pasiduos funkcionierių spaudimui. Laukiu Jūsų stadione šį sekmadienį. Žaiskime garbingai", - pareiškė FK "Ekranas" vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Ar panevėžiečiai kovoje dėl aukso sulauks varžovų, nežinia.

Lietuvos futbolo federacijos vadovas Liutauras Varanavičius TV3 "Žinioms" teigė nežinąs tokio asociacijos sprendimo argumentacijos ir viliasi, kad rungtynės sekmadienį įvyks, o LFF apie tai kalbėsis jau kitą savaitę.

NFKA Valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis Valdybos sprendimus komentuos lapkričio 9 dieną, teigiama laikinai einančio NFKA direktoriaus pareigas Martyno Jakimausko išplatintame pareiškime.

NFKA taipogi teigia, jog lapkričio 18 d. visuotiniame NFKA narių susirinkime bus svarstomas klausimas dėl FK "Ekranas" pašalinimo iš Nacionalinės futbolo klubų asociacijos.

Reaguodama į NFKA sprendimų svarbą Lietuvos futbolui, Lietuvos futbolo federacija, naudodamasi savo, aukščiausios Lietuvoje futbolo veiklą reglamentuojančios organizacijos teisėmis, nusprendė įsikišti į NFKA organizuojamos A lygos reikalus,- sakoma LFF pranešime spaudai.

Lietuvos futbolo federacijos prezidento Liutauro Varanavičiaus iniciatyva telefonu buvo apklausti 16 iš 19 Vykdomojo komiteto narių (kuriuos pavyko pasiekti) ir vienbalsiai nutarta, kad NFKA organizuojamos varžybos FK Ekranas (Panevėžys) – FBK „Kaunas“ (Kaunas) lapkričio 7 d. turi įvykti.

LFF yra gavusi FK Ekranas apeliaciją, tačiau nutarta, kad procesiniai dalykai dėl NFKA sprendimų ir bus nagrinėjami įprasta tvarka kitą savaitę.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją