Vaikai treniruosis sostinės „Ateities“ vidurinės mokyklos sporto salėje ir „Sportimos“ manieže.

Tai jau antras šiais metais Naujojoje Vilnioje įsikūrusio FK „Granito“ vaikų mokyklos filialas šiais metais atidarytas Vilniaus mieste – pirmas vasaros pradžioje duris atvėrė sostinės Jeruzalės mikrorajone.

Anot FK „Granito“ prezidento Konstantino Aleksandrovičiaus, klubo vaikų futbolo mokykla stengiasi įgyvendinti principą „futbolas arčiau vaikų“ ir kiekvienam norinčiam futbolą žaisti jaunajam sostinės gyventojui pasiūlyti galimybę treniruotes lankyti kuo arčiau namų.

„Keliame ambicingus tikslus per metus savo futbolo mokyklos auklėtinių skaičių nuo 200 išplėsti iki pusės tūkstančio ir tapti viena didžiausių vaikų futbolo mokyklų šalyje. Mūsų klubo namų stadionas yra sostinės Naujosios Vilnios mikrorajone ir ne visiems vaikams iš kitų Vilniaus mikrorajonų yra patogu važinėti į ten vykstančias treniruotes.

Norime per šiuos ir kitus metus kituose Vilniaus vietose atidaryti iki penkių filialų, siekdami pritraukti kuo daugiau vaikų, kuriems yra sudėtinga nuolat važinėti į treniruotes Naujojoje Vilnioje“, - apie vaikų futbolo mokyklos plėtros planus dalijosi klubo vadovas.

Beje, anot neoficialių šaltinių, „Granitas“ ambicingus plėtros planus žada įgyvendinti ne tik plėsdamas futbolo mokyklos auklėtinių skaičių, bet ir tapdamas vieno iš Vakarų Europos futbolo klubų „dukterine“ komanda.

Klubo atstovas nepaneigė tokios galimybės, tačiau plačiau nekomentavo, motyvuodamas tuo, jog dar tik vyksta derybos.

Klubas taip pat svarsto galimybę 2012 metų sezone pagrindinei klubo komandai dalyvauti Lietuvos I-os lygos pirmenybėse.

„Mūsų ugdomiems gabiausiems vaikų futbolo mokyklos auklėtiniams būtina užtikrinti galimybę tobulėti – dalyvavimas šalies II-os lygos ar Vilniaus miesto pirmenybėse tokią galimybę užtikrina tik iš dalies, tad labai rimtai svarstome galimybę žaisti aukštesnėje lygoje“, - pasakojo K. Aleksandrovičius.

„Granito“ vaikų futbolo mokykloje nuolat treniruojasi apie 200 vaikų, mokyklos skirtingo amžiaus vaikų komandos yra nuolatinės vaikų futbolo turnyrų prizininkės šalyje.

Pagrindinė klubo komanda, kurios pagrindą sudaro klubo išugdyti 18-mečiai ir 19-mečiai futbolininkai, šių metų sezone žaidė Lietuvos futbolo čempionato II-os lygos Pietų divizione ir liko ketvirti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją