Apžvalga:

„Chelsea“

Praėjusį sezoną Londono miesto klubas buvo nukarūnuotas dėl puikios „Manchester United“ sportinės formos, todėl šiemet „Chelsea“ žaidėjai su nauju treneriu priešakyje kaip įmanydami stengiasi susigrąžinti čempionų titulą.

„Mėlynieji“, žinoma, iš visų jėgų sieks pergalės savo sirgalių akivaizdoje, nes paskutinį kartą žaidžiant „Stamford Bridge“ stadione buvo patirtas pralaimėjimas prieš Londono „Arsenal“ ekipą net 3:5.

Pastaruoju metu „Chelsea“ ekipos sėkmė nelydi. Per paskutinius penkis mačus „Chelsea“ patyrė pralaimėjimą ne tik prieš „Arsenal“, bet ir prieš Londono QPR svečiuose. Vėliau lygiosiomis 1:1 sužaidė UEFA Čempionų lygos rungtynėse su Belgijos „Genk“.

Šiuo metu „mėlynieji“ po 11-os „Premier“ lygos turų savo sąskaitoje turi 22 taškus ir kartu su Londono „Tottenham“ bei „Arsenal“ dalijasi 4-6 vietas. Tačiau, verta paminėti, jog „Spurs“ yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Strategas Andre Villas-Boasas sekmadienį turėtų turėti plačią puolamosios grandies įvairovę, nes tiek Danielis Sturridge‘as, tiek Didieras Drogba išsigydė sužalojimus. Vienintelis nepasirodysiantis bus Michaelas Essienas, kuris nežais iki Naujųjų metų.

„Liverpool“

Kol pasaulis dar ir dabar bando atsigauti po finansinės krizės, „Liverpool“ klubas niekaip negali atsigauti po savo prasto žaidimo praėjusius du sezonus krizės. Tikslas – grįžti į „didįjį ketvertą“, nėra kada kalbėti apie čempionų vardą.

Kaip ir „mėlynieji“, taip ir „Liverpool“ futbolininkai ne ką mažiau trokšta iškovoti tris taškus. Ypač po to, kai prieš rinktinių pertrauką neaišku kaip sugebėjo sužaisti lygiosiomis 0:0 savo aikštėje su lygos naujoku „Swansea City“ klubu.

Trokštamas „raudonųjų“ komandos Renesansas taip ir neateina, arba ateina labai jau lėtai. Kenny Dalglisho auklėtiniai per pastaruosius penkis mačus du taškus prarado tiek prieš mintąjį naujoką „Swansea“, tiek prieš naujoką „Norwich“ (taip pat namuose).

Užpraėjusį sezoną „Liverpool“ buvo septintas, praėjusį pakilo į šeštą poziciją, šį sezoną – po 11-s turų rikiuojasi vėl septintoje vietoje su 19 taškų kraičiu. Pergalės atveju „Liverpool“ taškų skaičiumi susilygintu su „Tottenham“, „Arsenal“ ir „Chelsea“.

Kol „Chelsea“ saugas Frankas Lampardas skraido padebesiais, „Liverpool“ lyderis Stevenas Gerrardas yra kamuojamas traumų. Todėl šiandien jo turbūt nepamatysime. Tačiau traumą išsigydė gynėjas Jamie Carragheris.

Paskutiniai penki „Chelsea“ rezultatai:

„Blackburn“ 0 – 1 „Chelsea“
„Genk“ 1 – 1 „Chelsea“
„Chelsea“ 3 – 5 „Arsenal“
„Everton“ 1 – 2 „Chelsea“
„QPR“ 1 – 0 „Chelsea“

Paskutiniai penki „Liverpool“ rezultatai:

„Liverpool“ 0 – 0 „Swansea“
„West Bromwich“ 0 – 2 „Liverpool“
„Stoke City“ 1 – 2 „Liverpool“
„Liverpool“ 1 – 1 „Norwich“
„Rangers“ 1 – 0 „Liverpool“

Prognozuojama startinė „Chelsea“ sudėtis:

Čechas
Ivanovičius – Terry – Alexas – Cole\as
Ramiresas – Lampardas – Mikelis
Sturridge'as – Torresas – Mata

Prognozuojama startinė „Liverpool“ sudėtis:

Reina
Johnsonas – Aggeris – Carragheris – Enrique
Kuytas – Lucasas – Adamas – Downingas
Suarezas – Carrollas

Įdomus faktas: Per visą Anglijos pirmenybių istoriją „Chelsea“ ir „Liverpool“ tarpusavyje yra kovoję 150 kartų. 51-eriose rungtynėse pergalę šventė „mėlynieji“, 66-is kartus triumfavo „raudonieji“ ir 33 susitikimai baigėsi lygiosiomis.

Praėjusį sezoną šių komandų dvikovose triumfavo „Liverpool“ klubas. Namuose jie „mėlynuosius“ įveikė rezultatu 2-0, o išvykoje (Fernando Torreso debiutinėse rungtynėse) laimėjo 1:0.