Praėjusį lapkritį Lietuvą palikusi afrikietė nuomos pagrindais buvo paskolinta Šveicarijos „Chenois“ klubui, kuriam atstovauja iki šiol, bet pasibaigus vietos šalies pirmenybėms ji vėl grįš į Saulės miestą ir kartu su komanda rengsis UEFA moterų Čempionų lygos atrankos etapui. Laetitia mielai sutiko pasidalinti mintimis apie Šveicarijos moterų futbolą, artimiausius planus bei laisvalaikį Šiaulių mieste.

- Kaip jautiesi sugrįžusi į Šiaulius?

- Jaučiuosi puikiai. Malonu sugrįžti ten, kur esi laukiama. Komandos draugės manęs tikrai nepamiršo ir tai mane džiugina (šypsosi).

- Kur rungtyniauji šiuo metu? Kokiai komandai atstovauji?

- Pagal sutartį „Gintros-Universiteto“ klubo esu išnuomota FF „Chenois“ komandai iš Šveicarijos. Ši šalis – tikrai ypatinga, ne tik savo gamtos grožiu, bet ir žmonių svetingumu.

- Kaip sekasi tavo atstovaujamai ekipai? Koks apskritai yra Šveicarijos moterų futbolo lygis? Ar galėtum jį palyginti su Lietuvos moterų futbolo A lyga?

- Šiuo metu rikiuojamės turnyro lentelės viduryje, bet vis dar turime galimybių pakilti aukščiau. Šveicarijos moterų futbolo lygis pakankamai aukštas. Jame žaidžia daug pajėgių ekipų, o čempionatas vyksta trijų ratų sistema. Lietuvos moterų čempionate yra labai aiškus favoritas, o kitos komandos yra gerokai silpnesnės, tuo tarpu Šveicarijos lygoje komandų lygis yra panašus, tad kiekvienoms rungtynėms privalai ruoštis labai atsakingai, nes bet kuri komanda gali įveikti bet kurią kitą. Tokia konkurencija čempionatą daro patrauklesniu.

- Kada oficialiai grįši į „Gintros-Universiteto“ komandą?

- Į Šiaulius sugrįšiu birželio mėnesio pabaigoje arba liepos pradžioje. Tuomet jau oficialiai prisijungsiu prie „Gintros-Universiteto“ komandos ir pradėsime pasirengimo ciklą UEFA moterų Čempionų lygos atrankos etapui.

- Ar jau pavyko apsiprasti Šiaulių mieste? Ką mėgsti veikti laisvalaikiu?

- Taip, pavyko. Šiauliai ramus miestas ir man tai patinka. Asmeniniame gyvenime nesu labai aktyvi, todėl ši vieta gyvenimui man idealiai tinka. Laisvalaikiu mėgstu apsilankyti sporto renginiuose – dažnai stebiu „Šiaulių“ krepšinio komandos rungtynes arenoje, taip pat noriai lankausi ir stadione, kur rungtyniauja „Šiaulių“ klubo futbolininkai.

- Kokius tikslus galėtum iškelti sau ir komandai šiame sezone?

- Kiekvieną dieną sunkiai dirbu treniruotėse, visuomet noriu judėti pirmyn ir augti kaip žaidėja. Prižadu atiduoti visas jėgas, kad mūsų komanda pasiektų pačius aukščiausius rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)