Susitikimas prasidėjo tam tikra tarpusavio komandų žvalgyba. Pirmąsias dešimt minučių ekipos žaidė atsargiai, nors „Gintros-Universiteto“ žaidėjos kamuolį kontroliavo ilgiau. Vis tik vėliau ėmė ryškėti akivaizdus aikštės šeimininkių pranašumas, o teritorinę persvarą įvarčiu vainikavo Sonata Vanagaitė. Po praleisto įvarčio Rygos futbolo mokyklos komandos taktika nepasikeitė – latvės ir toliau stengėsi žaisti gynybinį futbolą, paremtą kontratakomis. Visgi užtikrintai žaidusios Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės ardė visas varžovių atakas, o po vieno iš tikslių kombinacinių išpuolių, kuriame dalyvavo ir juvelyrinį perdavimą atliko Ana Alekperova antrą įvartį į latvių vartus pasiuntė Zenatha Coleman.

Antrame kėlinyje situacija aikštėje iš esmės nesikeitė – kamuolį ir toliau didžiąją rungtynių dalį kontroliavo Lietuvos čempionės, o Rygos komandos futbolininkės stengėsi griauti atakas bei kontratakuoti. „Gintros-Universiteto“ žaidėjos stadione susirinkusiems aistruoliams padovanojo dar du įvarčius, o Latvijos ekipa į tai atsakė vienu tiksliu smūgiu, kilus sumaiščiai baudos aikštelėje, pačioje susitikimo pabaigoje. Finalinis rungtynių arbitrės švilpukas užfiksavo šiauliečių pergalę 4:1.

Mintimis apie rungtynių eigą pasidalijo vyr. komandos treneris Rimantas Viktoravičius bei du įvarčius šiame mače pelniusi puolėja S. Vanagaitė. Komentarai naujienos apačioje ir Video galerijoje.

Šeštadienį Šiaulių miesto savivaldybės stadione savo pirmąsias rungtynes turnyre sužais ir Lenčnos „GKS Gornik“ komanda iš Lenkijos. Ekipa 16 val. jėgas išmėgins su Rygos futbolo mokyklos auklėtinėmis.

Sekmadienį Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda dėl „Amber Cup“ turnyro trofėjaus 12 val. kausis su „GKS Gornik“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)