Po permainingos kovos „Gintros-Universiteto“ klubas rezultatu 2:4 (2:1) turėjo pripažinti varžovių pranašumą.

Rungtynių pradžioje sėkmingiau žaidė šiaulietės ir netrukus žaidybinę persvarą pavertė įvarčiu - tiksliu smūgiu pasižymėjo komandos legionierė Koko Marriete Ange. Nors baltarusėms buvo pavykę išlyginti rezultatą „Gintra-Universitetas“ antrą kartą išsiveržė į priekį. Po sumaišties kilusios varžovių baudos aikštelėje įvartį pelnė Rasa Imanalijeva ir po pirmo kėlinio mūsų komanda pirmavo 2:1.

Antro kėlinio pradžia Lietuvos čempionėms susiklostė itin nesėkmingai - per 18 pirmų minučių šiaulietės į savo vartus praleido net tris įvarčius be atsako, o per likusį laiką rungtynių eigos pakreipti sau naudingai linkme jau nepavyko. Arbitro švilpukas užfiksavo baltarusių pergalę 4:2.

Po rungtynių „Gintros-Universiteto“ klubo vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius teigė, kad šis susitikimas buvo puiki galimybė išbandyti jėgas su labai pajėgia komanda. Po pirmo kėlinio treneriams teko išardyti tvirtai iki tol rungtyniavusią vidurio gynėjų porą. Nenorėdami rizikuoti Vestinos Neverdauskaitės sveikata, kuri pajuto skausmus, treneriai leido jai pailsėti, o naujam gynybos tandemui greitai susistyguoti nepavyko. Nors rungtynės buvo pralaimėtos treneriai liko patenkinti komandos pasirodymų, ypač pirmajame kėlinyje, kuriame „Gintra-Universitetas“ rungtyniavo pajėgiausios sudėties.

Taip pat treneris pažymėjo, kad antroje rungtynių pusėje buvo nemažai eksperimentuojama, bandomi įvairūs variantai, todėl ir šis veiksnys nebuvo paskutinis, kuris nulėmė galutinį rezultatą.

Minsko klubo treneriai taip pat liko patenkinti šiomis kontrolinėmis rungtynėmis. Pasak jų, komandos buvo vertos viena kitos, aikštėje virė nuožmi kova ir tik smulkmenos nulėmė rungtynių baigtį.

Primename, kad „Gintra-Universitetas“ rugpjūčio 11–16 dienomis varžysis UEFA atrankos varžybose, kurios vyks Lenkijos Konino mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją