Tai mūsiškėms buvo pavykę padaryti ir pernai, kai Gruzijoje jos laimėjo atrankos turnyrą, o savo pasirodymą baigė tik ketvirtfinalyje, kur teko suremti ginklus su galingąja „Barcelona“.

Lemiamose atrankos grupės rungtynėse šiaulietės Alytuje 9:0 (4:0) sutriuškino Bulgarijos čempionę Sofijos „FC NSA“ ir, surinkusios 7 taškus, 9 -oje atrankos grupėje užėmė pirmąją vietą bei tiesiausiu keliu žengė tolyn.

Įvarčiai:

„Gintra-Universitetas“: J.Čubrilo (14′, 68′ min.), I.Freitas (39′ , 73′ min.) po 2, S.Veličkaitė (13′ min.), D.Gailevičiūtė (55′ min.), C.Tabur (80′ min.), L.Hudchanka (87′ min.), I.Naydenova (14′ min. į savo vartus) po 1.

Sudėtis:

„Gintra-Universitetas“: G.Kaselytė, V.Neverdauskaitė, A.Filenko (71′ min. A.Mikutaitė), L.Hudchanka, D.Gailevičiūtė, S.Veličkaitė (77′ min. M.Čubrilo), A.Alekperova, L.W.Smeda, N.Baham (60′ min. C.Tabur), J.Čubrilo, I.Freitas.

Jau prieš šį susitikimą buvo aišku, kad „Gintros-Universiteto“ komanda siekdama kelialapio tolyn turi siekti į bulgarių vartus pelnyti kaip įmanoma daugiau įvarčių. Būtent su tokia užduotimi į aikštę žengusios Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės darbo ėmėsi labai greitai – 13 -ąją minutę kamuolį į vartus pasiuntė pirmą kartą atrankoje pasižymėjusi Simona Veličkaitė.

Vos po kelių akimirkų standartinę padėtį išnaudojusios šiaulietės pasiekė antrąjį įvartį, o varžovių triuškinimą pradėjo Jelena Čubrilo, kuri 22 -ąją minutę išnaudojo savo progą – 3:0. Iki pertraukos aikštės šeimininkėms pavyko dar kartą nubausti varžovių gynybą, trečiąjį savo įvartį atrankoje ir ketvirtą šios dienos rungtynėse pelnė Isadora Freitas – 4:0.

Po pertraukos „Gintra-Universitetas“ vadžių neatleido ir toliau spaudė varžoves. 55 -ąją susitikimo minutę smūgiu iš toli penktąjį įvartį pelnė Dovilė Gailevičiūtė – 5:0. Puikų solo reidą bulgarių baudos aikštelėje surengusi J.Čubrilo paleido kamuolį į viršutinį vartų kampą ir dar padidino atotrūkį – 6:0. Per likusį laiką gintrietėms pavyko pelnyti dar tris įvarčius, o galutinis arbitrės švilpukas užfiksavo triuškinančią pergalę rezultatu 9:0.

UEFA moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio etapas vyks rugsėjo 12-13 bei rugsėjo 26-27 dienomis. Lietuvos čempionių varžovės paaiškės jau šį penktadienį, rugpjūčio 17 dieną kai UEFA būstinėje Nione bus ištraukti šio etapo burtai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)