Birželio pabaigoje DELFI rašė, kad šalies salės futbolo bendruomenę stebina LFF pristatytas salės futbolo centras. Nuo vasaros pradžios veikiančiame centre keturis kartus per savaitę treniruojasi maždaug dvi dešimtys futbolininkų. Bet LFF paskelbus, kad Kaune susibūrė „geriausi šalies žaidėjai“, kilo nemenkas pasipiktinimas.

Identifikuoti visus nuotraukoje esančius žaidėjus pasirodė pernelyg sunki užduotis net ir patyrusiems specialistams.

Tą padaryti nelengva buvo ir rinktinės strategui Jevgenijui Ryvkinui, tačiau salės futbolo specialistas tam turėjo paaiškinimą.

„Negaliu visų išvardinti, bet tai dauguma yra rinktinės kandidatai. Šioje nuotraukoje yra penki rinktinės žaidėjai – Deividas Reimaris, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Albertas Voskunovičius ir vartininkas.

Mano nuomone, tai apmaudus nesusipratimas dėl tų dvidešimt žaidėjų, esančių nuotraukoje. Mes iš pradžių kvietėme visus svarbiausius salės futbolo žaidėjus.

Tačiau bėda ta, kad salės futbolas nėra profesionalus, dalis žaidėjų turi darbus, dalis žaidžia lauko futbolą. Jei pažiūrėtume į tą nuotrauką, ten dalis žaidėjų, kurie padėjo treniruočių procese, kad galėtų vykti normalios treniruotės. Su penkiais žaidėjais tą padaryti būtų sunku.

Yra septyni salės futbolo žaidėjai, kurie gerai supranta salės futbolą ir žaidimo sistemą. Bėda ta, kad du iš jų gyvena Anglijoje.
Jevgenijus Ryvkinas

Dabar iš Anglijos grįžo Vladimir Derendiajev, kuris prakaitą lieja šiame centre. Rinktinės formavimo procesas nesustojęs, jei fotografuotume šią komandą dabar, ji gerokai skirtųsi nuo tos, kuri yra nuotraukoje“, – kalbėjo salės futbolo nacionalinės komandos strategas.

Lietuvos salės futbolo rinktinės kandidatai

Futbolo specialistas pabrėžė, kad dirbdamas Lietuvoje neria į nežinią ir rizikuoja savo reputacija, tačiau teigė, nenorėjęs likti komforto zonoje ir pasirinko iššūkių kupiną darbą su Lietuvos salės futbolo rinktine.

„Dažnai man šį klausimą užduoda kolegos. Pasiekiau gerų rezultatų su Ukrainos rinktine. Galėjau likti komforto zonoje, tačiau man tai neįdomu. Man atrodo, kad treneris turi kovoti su sunkumais. Aš ilgai galvojau, tačiau nusprendžiau priimti šį iššūkį dar tada, kai Lietuva neturėjo dar teisės organizuoti čempionato“, – teigė J. Ryvkinas.

Anot jo, pradėjęs darbą Lietuvoje susidūrė su salės futbolo specialistų trūkumu Lietuvoje.

„Yra žmonių, bet reikia kokybės, kvalifikacijos. Treneris turi visada mokytis. Pradėjus dirbti į mane kreipėsi vos keli žmonės.

Jau galiu pasakyti, kad yra septyni salės futbolo žaidėjai, kurie gerai supranta salės futbolą ir žaidimo sistemą. Bėda ta, kad du iš jų gyvena Anglijoje.

Susidūriau su situacija, kuomet žaidėjai atsisako žaisti už nacionalinę rinktinę. Suprantu, kad vaikinai turi darbus, bet negaliu suprasti tokio požiūrio.

Kitą vertus matau, kad jie žaidžia lauko futbolą A lygoje. Tikiuosi, kad komandos atrankos darbas tęsis ir turėsime bent 12 žaidėjų, dėl kurių nebus gėda. Čia yra ir mano garbės, reputacijos dalykas.

Nėra durys užvertos nei vienam į rinktinę. Taip pat noriu paaiškinti kaip žais rinktinė. Mes nekopijuosime kitų komandų žaidimo stiliaus, mūsų futbolininkai turi tokias savybes, kurių neturi kitos komandos ir mes turime tai išnaudoti“, – pabrėžė J. Ryvkinas.

Strategas pakomentavo ir rinktinės tolimesnį pasiruošimo planą ir kontrolinių varžybų tvarkaraštį.

„Turime labai konkretų rinktinės tvarkaraštį iki 2019-ųjų pabaigos. Mus pakvietė į keturių nacijų turnyrą, žais viena Afrikos komanda, jei neklystu Marokas, varžysis Azijos atstovė Kinija, Europai atstovausime mes bei dalyvaus Malaizijos komanda. Turnyras vyks Kinijoje.

Susidūriau su situacija, kuomet žaidėjai atsisako žaisti už nacionalinę rinktinę. Suprantu, kad vaikinai turi darbus, bet negaliu suprasti tokio požiūrio.
Jevgenijus Ryvkinas

Buvo labai sunku gauti šį kvietimą. Kinijos rinktinės lygis labai aukštas, su ja dirba Ispanijos specialistas. Tikiuosi, kad mes iki to laiko surinksime pajėgių futbolininkų komandą. Šiame turnyre norėsiu matyti pirmuosius mūsų darbo rezultatus. Tokį uždavinį keliu ir aš sau.

Taip pat yra susitarimas su pajėgiomis aukščiausios Ukrainos lygos komandomis, kurios čia atvyks ir sužais su mumis. Gruodį numatytas tradicinis Baltijos šalių taurės turnyras“, – kalbėjo J. Ryvkinas.

Šiauliai ir Panevėžys – be pasaulio čempionato kovų?

Spaudos konferencijoje dalyvavęs LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius teigė, kad greičiausiai pasaulio čempionatas vyks trijuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Šiauliuose ir Panevėžyje trūksta gero lygio viešbučių, negalime komandų, pavyzdžiui, Šiauluose apgyvendinti trijų žvaigždučių viešbutyje, kai kitos rinktinės Vilniuje ar Kaune gyvens 4-ių žvaigždučių viešbučiuose. To netoleruos FIFA.

Be to, nesinori komandų viename mieste apgyvendinti skirtingo lygio viešbučiuose. Prisimenant Europos krepšinio čempionatą, vykusį Lietuvoje 2011 metais, Panevėžyje dalis rinktinių gyveno „Romantic“ viešbutyje, dalis – kaimo turizmo sodyboje. To nenorime kartoti“, – teigė E. Stankevičius, pabrėžęs, kad FIFA vardas įpareigoja pasirūpinti aukščiausia kokybe nuo komandų apgyvendinimo iki treniruočių salių.

Anot jo, pasaulio čempionato biudžetas gali siekti apie 11-12 mln. eurų.

„Esame pateikę FIFA savo detalų biudžeto projektą, kaip mes jį įsivaizduojame. Laukiame galutinio žodžio iš FIFA ir šalies Vyriausybės. Sulaukę atsakymų galėsime pristatyti galutinį čempionato biudžetą.

Dar deramės su FIFA, ar pajamos, už parduotus bilietus atiteks mums ar FIFA organizacijai. Panaši situacija ir su išlaidomis viešbučiams. Galiu drąsiai teigti, viešbučiams FIFA yra numačiusi 2 mln. eurų išlaidas. Ar tai bus mūsų eilutė, ar FIFA, dar nežinome.

Iš Vyriausybės norime užsitikrinti 4,2 mln. eurų finansavimą: trys milijonus iš Vyriausybės ir apie milijoną – iš įvairių struktūrinių projektų“, – kalbėjo vienas LFF vadovų.

Paklausus apie čempionato išliekamąją materialinę vertę, E. Stankevičius teigė, kad miestams, kuriuose vyks pasaulio čempionatas, liks parketas.

„Nematau jokių perspektyvų, kad Vilniaus savivaldybė inicijuos naujos futsalo salės statybą. Tai yra nerealu. Federacija pati nestato arenų ar salių“, – pabrėžė E. Stankevičius.

Pasitiki strategu

LFF generalinis sekretorius teigė, jog J. Ryvkinas yra atsakingas už komandos rezultatus ir turi visišką federacijos palaikymą atsižvelgiant į pasirengimo procesus.

„Federacija pilnai palaiko šį aukščiausios kategorijos trenerį. Džiaugiamės, kad pasiekėme susitarimą su juo ir jis ves mūsų nacionalinę rinktinę į pasaulio čempionatą. Norime suteikti jam ir jo asistentams kaip įmanoma geresnes sąlygas darbui.

Visą adekvačią kritiką priimame ir diskutuojame su treneriu, bet būtent treneris priima sprendimus ir už juos atsako. Kiekvienas turi savo atskirą nuomonę, bet pasitikime šiuo žmogumi komplektuojant ir formuojant komandą. Mūsų futsalo treneriai galėtų mokytis iš jo ir perimti gerą praktiką“, – sakė E. Stankevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)