27-erių metų Bukarešto „Steaua“ vartininkas teigė, kad po trejų tuščių metų ant Kazanės „Rubin“ atsarginių suolo jis ir pats nesitikėjo sulaukti tokio pripažinimo.

„Labai džiugu, kad žmonės įvertino mano darbą, atsidavimą Lietuvos futbolui ir rinktinei. Nebuvau net pagalvojęs, kad galėčiau laimėti kažkokį asmeninį prizą, juk prieš pusmetį, galima sakyti, buvau bedarbis. Tai buvo sunkus periodas po Rusijos laikų ir tikrai nesusimąsčiau, kad galėčiau greitai sugrįžti į gerą sportinę formą ir laimėti prizą. Ačiū visiems už palaikymą ir balsus“, – kalbėjo telšiškis.

Piniginę premiją vaikams futbolininkas skyrė suprasdamas, kad jiems ji bus naudingesnė nei jam: „Jau ne kartą teko padėti šiems vaikams. Jie galės pasirūpinti aprangomis, kamuoliais. Tikrai malonu padėti savo miesto vaikų komandai“.

G. Arlauskis neseniai sulaukė pripažinimo ir Rumunijoje – jis buvo išrinktas geriausiu šalies pirmenybių vartininku. Jam prizą įteikė „Steaua“ klubo legenda, 1986-ųjų Europos taurės finalo herojus, tuometinis klubo vartų sargas Helmuthas Duckadamas. Sevilijoje vykusioje dvikovoje su FC „Barcelona“ jis atrėmė net keturis 11 metrų baudinius iš eilės. Rumunijos futbolo legenda lietuvį pavadino vienu geriausių vartininkų Europoje. G. Arlauskis pripažįsta, kad išgirsti tokius žodžius – didelis įvertinimas, tačiau pats H. Duckadamas netikėjo mūsiškiu.

„Jis pasakė savo nuomonę, kuri yra labai gerbiama Rumunijoje. Man asmeniškai ne pats prizas toks svarbus, o tas įvertinimas žodžiais, palaikymas. Nors kai aš atvažiavau į klubą, jis labai skeptiškai žiūrėjo į tai ir netikėjo, kad galiu greitai įgauti sportinę formą. Galima sakyti, kad jis buvo prieš mano atvažiavimą. O praėjus pusmečiui taip maloniai mane padrąsino ir palaikė. Tuo darbu aš gal įrodžiau, kad viskas įmanoma“, – pasakoja G. Arlauskis.

Atsiimti prizo vartininkas atvyko su žmona ir dukra. Geriausias šalies futbolininkas pripažįsta, kad šeimos palaikymas buvo vienas svarbiausių faktorių, padėjusių perlaužti karjerą. Šeima visą laiką buvo šalia, psichologiškai palaikė sunkiais karjeros laikais.

„Šeimos indėlis yra labai didelis į tuos gerus mano rezultatus. Didžiuojuosi, kad mums pavyko kartu perlipti per visas duobes mano karjeroje“, – šeimai dėkojo vartų sargas.

G. Arlauskis pripažįsta, kad dabar – geriausias jo karjeros laikotarpis. Jis pats jaučia, kad tobulėja, užtikrinčiau jaučia save aikštelėje, tačiau sustoti ties tuo neketina ir bandys siekti dar didesnių rezultatų.

Tą jis greičiausiai darys jau naujame klube – pasirodė pranešimai, kad lietuviu domisi AS „Roma“ ir Florencijos „Fiorentina“ klubai iš Italijos. Tačiau iki vasaros G. Arlauskis neketina niekur keltis – jis nori pabaigti pradėtus darbus Rumunijoje ir triumfuoti šalies pirmenybėse.

„Pats nemėgstu mesti darbo viduryje ir kažkur bėgti. Mano paties norai pabaigti sezoną Rumunijoje ir padėti klubui iškovoti titulus. Vasarą bus priimtas sprendimas, nors sutartį galbūt pasirašysiu ir dabar. Klubų įvardinti negaliu, tai yra agento darbas. Galiu pasakyti tik tiek, kad dabar prasideda rimtas darbas. Viskas iš kalbų pereis į rimtesnius darbus“, – kalba jis.

Šiuo metu „Steaua“ gana užtikrintai pirmauja Rumunijos pirmenybėse – 9 taškais lenkia antroje vietoje žengiančius Klužo CFR futbolininkus. Kiek niūriau Bukarešto klubas baigė pasirodymą Europoje – iš UEFA Europos lygos iškrito jau po grupės varžybų.

„Pasirodymas Europoje labai nuvylė mus pačius, užklupo netikėtai. Pradėjome su šešiais taškais per tris turus, galingai laimėjome prieš „Aalborg“ 6:0. Manau, ši pergalė ir lėmė mūsų iškritimą. Vėliau neįvertinome varžovų, nepadarėme išvadų“, – pasakoja jis.

Ankstyvas iškritimas iš Europos lygos – ne vienintelė skaudi „Steaua“ problema. Neseniai trečios instancijos teismas nutarė, kad Rumunijos gynybos ministerijos ir „Steaua“ ginče teisi yra pirmoji, todėl Bukarešto klubui draudžiama save identifikuoti kaip „Steaua“. Ekipa trumpam buvo netekusi pavadinimo, tačiau laikinai sugebėjo jį susigrąžinti. Pasak lietuvio, taip norima pasipelnyti iš klubo savininko, kad šis susimokėtų už pavadinimą. Tačiau jis atsisako derėtis, todėl situacija yra pakibusi ore.

„Rumunijoje kilo didelis skandalas. Nemanau, kad iš legendinio klubo galima taip išsidirbinėti. Yra laiko iki vasario galo, tad manau išspręs šį klausimą“, – apie dabartinę situaciją pasakojo G. Arlauskis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)