Vicečempionai praėjusį mėnesį sužaidė septynerias rungtynes ir jų metu iškovojo net 19 taškų.

„Sūduva“ nugalėjo Gargždų „Bangą“ (2:1), „Kauno Žalgirį“ (2:1), Telšių „Džiugą“ (2:1), Vilniaus „Žalgirį“ (2:1), Alytaus DFK „Dainava“ (3:1) ir Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ futbolininkus (1:0) bei lygiosiomis sužaidė su „Panevėžiu“ (0:0).

Šiuo metu čempionato lyderiai savo sąskaitoje po 12 rungtynių turi 31 tašką bei 2–4 vietas užimančius konkurentus lenkia 6–7 taškų pranašumu.

Kovą identiško pripažinimo sulaukė „Panevėžio“ atstovas Joao Martinsas.

Geriausiu balandžio mėnesio treneriu taip pat pretendavo tapti „Kauno Žalgirio“ strategas Rokas Garastas bei Vilniaus „Riterių“ atstovas Vaidas Sabaliauskas.

Geriausiu mėnesio jaunuoju futbolininku tapo savo talentą atskleidęs Danas Šimkevičius.

18-metis vartininkas, gavus traumas Rafaeliui Broetto bei Šarūnui Jurevičiui, stojo ginti „Panevėžio“ vartų stačiakampio ir tą darė dar būdamas 17 metų.

Balandžio mėnesį sėkmingai rungtyniavęs D. Šimkevičius sužaidė 6 mačus, per kuriuos praleido 7 įvarčius ir atrėmė 14 oponentų smūgių.

Akistatose su Marijampolės „Sūduva“ ir Telšių „Džiugu“ panevėžietis išsaugojo „sausus“ vartus – iš viso vartininkas yra sužaidęs trejas tokias rungtynes.

Jo konkurentais balandį buvo Ignas Venckus iš Gargždų „Bangos“, Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipos atstovas Nauris Petkevičius, Telšių „Džiugo“ vartininkas Povilas Survila bei Vilniaus „Riterių“ gynėjas Aleksandras Levšinas.

Iš viso šiame „Optibet A lygos“ sezone D. Šimkevičius jau yra sužaidęs 11 rungtynių, o jo atstovaujama komanda su 24 taškais žengia 4-oje vietoje.

Tokius geriausio mėnesio trenerio ir jaunojo žaidėjo apdovanojimus lėmė viename futbolo gerbėjų apklausos balsai bei ekspertų ir žurnalistų įvertinimai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)