38-erių vyriškis laimėjo DELFI ir „Žalgirio“ nuo pat A lygos sezono pradžios rengtą spėlionės žaidimą, kurio metu tiksliai išpranašavo aštuonerių sostinės klubo rungtynių baigtį.

Spėlionės nugalėtojui atiteko pagrindinis prizas – kelionė į Malmę su žalgiriečiais, kurie trečiadienio vakarą išvykoje surems ginklus su Švedijos čempionais „Malmo“.

Tiesa, žaidime dalyvavo ne pats M. Burokas, o jo žmona Vilija, bet netrukus paaiškėjo, kas yra jos „patarėjas“. Todėl ir skristi į Švedijos uostamiestyje V. Burokienė pasiūlė savo vyrui.

Bet kam orakulų karalius žada triumfą „Swedbank“ stadione? Šis klausimas parūpo ir „Žalgirio“ sporto direktoriui Mindaugui Nikoličiui, o atsakymas turėjo jį pradžiuginti.

M. Burokas mano, kad lietuviai iš Malmės išsiveš pergalę 2:1.

Tik vilnietis neslepia, kad tokį spėjimą diktuoja ne vien objektyvus vertinimas, bet ir simpatijos nuo vaikystės palaikomai komandai.

Už „Žalgirį“ jis kumščius laiko nuo 1984 metų. Beje, kartą M. Burokas savo akimis jau matė, kaip žalgiriečiai nustebino favoritais laikytus Švedijos atstovus. Futbolo mėgėjas buvo „Žalgirio“ stadione, kuomet šeimininkai 1989 metais rezultatu 2:0 parbloškė „Goteborg“ klubą. Atsakomajame mače švedai namuose laimėjo tik 1:0 ir buvo eliminuoti iš tuometės UEFA taurės.

Primename, kad rungtynes su „Malmo“ šalies čempionai žais trečiadienį, nuo 20 val. Lietuvos laiku. Atsakomasis susitikimas Vilniuje įvyks liepos 21 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)