Neseniai G. Arlauskis buvo pripažintas ir geriausiu Rumunijoje žaidžiančiu vartininku. Į šios šalies čempionų klubą lietuvis atvyko praėjusią vasarą kaip laisvasis agentas.

„Šiaulių“ ekipos auklėtinis Rumunijoje žaidė ir 2008-2010 metais, kuomet gynė Urzičenio „Unirea“ klubo garbę. Po sėkmingo debiuto Čempionų lygoje vartininką pastebėjo Kazanės „Rubin“ (Rusija) klubas, su kuriuo G. Arlauskis buvo pasirašęs ilgalaikę sutartį. Bet nukonkuruoti Sergejaus Ryžikovo per ketverius metus jam taip ir nepavyko.

G. Arlauskis vėl suspindėjo grįžęs į Rumuniją, o legionieriaus iš Lietuvos padedama „Steaua“ šiuo metu tvirtai pirmauja nacionalinėse pirmenybėse bei kovoja dėl patekimo į UEFA Europos lygos atkrintamąsias varžybas.

Iš Lietuvos rinktinės startinės sudėties G. Arlauskis šiame atrankos į Europos čempionatą cikle galutinai išstūmė 31-erių Žydrūną Karčemarską, kuris geriausiu Lietuvos futbolininku buvo išrinktas 2011 ir 2012 metais. Pernai šis apdovanojimas atiteko saugui Mindaugui Kalonui.

Futbolo aistruolių, žurnalistų ir specialistų apklausoje G. Arlauskis aplenkė Aujės „Erzgebirge“ (Vokietija) klubo saugą Arvydą Novikovą ir „Aalborg“ (Danija) puolėją Luką Spalvį.

Geriausiu A lygos futbolininko rinkimuose prizus išsidalins trys lietuviai: pirmą vietą užėmė Vilniaus „Žalgirio“ saugas Deividas Šemberas, antras liko kitas žalgirietis Linas Pilibaitis, trečias – Pakruojo „Kruojos“ atakų lyderis Ričardas Beniušis. Prieš metus geriausiu Lietuvos čempionato žaidėju tapo saugas Nerijus Valskis.

Geriausio jaunuojo Lietuvoje žaidžiančio futbolininko nominacijoje apdovanojimus susišluos Klaipėdos „Atlanto“ atstovai: geriausiu pripažintas puolėjas Donatas Kazlauskas, aplenkęs komandos draugus saugą Ovidijų Verbicką ir vartininką Edviną Gertmoną.

Tuo tarpu geriausio trenerio rinkimuose daugiau simpatijų susilaukė užsieniečiai. Pirmą vietą užėmė čempiono „Žalgirio“ strategas iš Lenkijos Marekas Zubas, antrą – „Kruoją“ treniruojantis kazachstanietis Vladimiras Čeburinas, trečią – didžiąją sezono dalį Panevėžio „Ekranui“ vadovavęs Valdas Dambrauskas.

Visi laureatai bus apdovanoti ketvirtadienio vakarą Vilniuje vyksiančioje oficialioje Lietuvos futbolo sezono uždarymo šventėje.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)