T. Radzinevičius su 28-iais įvarčiais tapo ir rezultatyviausiu A lygos futbolininku, tačiau jo indėlio neužteko, kad „Sūduva“ iškovotų bent bronzos medalius – marijampoliečiai paskutiniame ture 1:2 pralaimėjo Klaipėdos „Atlantui“ ir liko ketvirti.

34-eri metai, 28 įvarčiai. Rezultatyviausio šalies čempionato žaidėjo titulą iškovojęs „Sūduvos“ veteranas prie jo dar pridėjo ir geriausio lygos futbolininko prizą.

Apklausoje, kurioje dalyvavo futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas ir Giedrius Vaitkevičius, sporto žurnalistai Evaldas Gelumbauskas, Vilmantas Remeika, taip pat alyga.smscredit.lt apžvalgininkai Martynas Pocius ir Karolis Tretjakas, už pirmą vietą skyrę 3, už antrą - 2, o už trečią - 1 tašką, pagrindiniu T. Radzinevičiaus konkurentu tapo 25 rezultatyvius perdavimus „SMScredit.lt A lygoje“ atlikęs Jurijus Mamajevas iš „Trakų“. Įvarčių karalius pranoko dovanų komandos draugams karalių - 15 balų prieš 10.

Trečią vietą apklausoje užėmė Linas Pilibaitis iš Vilniaus „Žalgirio“. Taip pat minėtos „Žalgirio“ kapitono Deivido Šembero, šios komandos legionieriaus Jurijaus Kendyšo ir „Trakų“ gynėjo Lino Klimavičiaus pavardės.

„Visų keturių ratų laureatais tapo keturi skirtingi žaidėjai, viso sezono - penktas“, - pastebėjo prizų geriausiems „SMScredit.lt A lygos“ futbolininkams steigėjo „Sportland“ vadovas Vladas Korsakovas. - Nuo to tik įdomiau. Pabandėme ir tikimės, kad geriausiųjų apdovanojimas galėtų tapti tradicija - gal tai taps papildoma motyvacija futbolininkams, gal ir šalies futbolo vadovai rodys daugiau entuziazmo, o žiniasklaida - dėmesio.“

- Tomai, 28 įvarčiai. Ką tas skaičius reiškia tau?, - alyga.smscredit.lt paklausė „Sūduvos“ kapitono T. Radzinevičiaus.

- Tai labai geras skaičius. Niekada iki šiol nebuvau tiek įvarčių įmušęs. Berods, 2005-ais mušiau 25. Šįkart - 28, dar 2 - taurės turnyre. 30 įvarčių. Man gerai sekėsi, esu tuo patenkintas.

- Tačiau „Sūduva“ trečius metus neužkopė ant prizininkų pakylos - liko ketvirta.

- Taip. Būdamas komandos kapitonu, turiu tikslų. Noriu su „Sūduva“ iškovoti Lietuvos čempionato medalius. Padėsiu, kiek galėsiu. Šiemet daug įmušiau, bet taip yra todėl, kad komanda manimi pasitikėjo, žaidė man. Be jos manęs čia nebūtų.

- Ar „Sūduva“ yra komanda, kurioje baigsi karjerą?

- Turbūt taip. Bet gavęs pasiūlymą pažaisti stipresnėje užsienio lygoje, jo neatmesčiau.

- Tau 34-eri, esi rezultatyviausias „SMScredit.lt A lygos“ žaidėjas. Ar prisidėtum prie šalies rinktinės, jei gautum kvietimą?

- Visada sakau, kad taip. Mielai sugrįžčiau į rinktinę. Kartais net komandos draugai Marijampolėje paklausinėja, ar žaisčiau, jei pakviestų. Atsakau teigiamai. Ar galėčiau būti naudingas? Jaučiuosi gerai, todėl manau, kad galėčiau.

- Ar „Sūduva“ kitais metais grįš į prizininkų gretas?

- Darysime viską, kad taip būtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)