Nepralaužiama galutinė „Atletico“ siena

Legendinis Ikeras Casillasas, balsuodamas „The Best“ apdovanojimuose, geriausio vartininko kategorijoje, galėjo rinktis iš kelių variantų – pradedant tautiečiais ispanais kaip Davidas De Gea, baigiant buvusiam klubui atstovaujančiu belgu Thibaut Courtois.

Vis tik „Porto“ priklausantis ispanas pasirinko amžino priešininko Madrido „Atletico“ futbolininką J. Oblaką. Geriausi atpažįsta geriausius.

Penktą iš eilės geriausio „La Liga“ vartininko apdovanojimą, suteikiamą už mažiausią praleistų įvarčių per vienerias rungtynes santykį, besivaikantis slovėnas J. Oblakas praėjusį savaitgalį Madrido derbyje dar kartą priminė, kodėl „Atletico“ šį sezoną nenukentės net ir praradusi visą senąją gynybos liniją.


0:0 šeštadienio vakarą pasibaigusiame mače tarp „Atletico“ ir „Real“ slovėnas ne kartą gelbėjo šeimininkų vartus – pirmojo kėlinio pabaigoje atrėmė tolimą Toni Krooso smūgį bei antroje rungtynių dalyje gesino Karimo Benzema bandymą galva – realiausią progą rezultatui pajudėti iš pradžios taško.


Kamuolio kontrolę visų rungtynių metu turėjusi karalių ekipa kelis kartus „Atletico“ gynybą tolimais perdavimais įveikė, tačiau liko nieko nepešusi J. Oblako dėka. Slovėnas sausus vartus šį sezoną išsaugojo jau penktą kartą per septynerias rungtynes.

Atidarymo mačas Čempionų lygoje su Turino „Juventus“ klubui atnešė tašką namuose ir baigėsi rezultatu 2:2, tačiau reikalai galėjo būti prastesni jei ne dar vienas puikus „Atletico“ vartininko epizodas. Gonzalo Higuainas turėjo puikią progą Turino ekipai pirmaujant 2:0 uždaryti rungtynes trečiu įvarčiu, tačiau baudos aikštelėje nepramušė J. Oblako.

Puikią formą slovėnas demonstruoja ne pirmus metus. Ispanijos futbolo dienraštis „As“ nustatė, jog praėjusį sezoną J. Oblako sėkmingi epizodai vartuose „Atletico“ pelnė 23 taškus „La Ligoje“.

I. Casillaso pripažintas geriausiu, J. Oblakas individualiuose apdovanojimuose už Ispanijos ribų šmėžuoja retai. Kol žiniasklaidoje daug daugiau dėmesio sulaukia brazilai Alissonas ir Edersonas bei ispanas D. De Gea, iš futbolo mąstais kuklios Slovėnijos kilęs „Atletico“ vartininkas populiarumu neprilygsta minėtiesiems sargams. Neprilygsta ir komandiniais pasiekimais.

„Nesvarbu, kuris futbolininkas yra geriausias. Šiuose apdovanojimuose lemia komandiniai rezultatai. Norėdamas laimėti individualų apdovanojimą, prieš tai turiu laimėti su „Atletico“, – prieš kelias savaites kalbėjo slovėnas.

Šansą nugalėti Čempionų lygoje J. Oblakas ir „Atletico“ jau turėjo 2016-aisiais, tačiau finale baudinius sėkmingiau realizavo „Real“. „La Liga“ pirmenybėse taip pat geriausias „Atletico“ finišas su slovėnu vartuose buvo pasiektas 2016-aisiais – galutinėje rikiuotėje trimis taškais atsilikta nuo čempionės „Barcelona“.

Šį sezoną tendencijos kol kas palankios „Atletico“ – abu pagrindiniai varžovai „Barcelona“ ir „Real“ starte nedemonstruoja čempioniško žaidimo apraiškų, tad jau aštuntą sezoną Madrido klubą treniruojantis Diego Simeone gali patiekti dar vieną kovą dėl titulo.

Tarpsezonio metu Madrido ekipa atsinaujino kardinaliai, tačiau startuota geriau negu praėjusiais metais – kol kas užimama trečia vieta Ispanijos čempionate su 14 taškų po septynių turų (praėjusį sezoną – 12 taškų).

Dar vienas puikus italo debiutas

Antonio Conte

Kol Ispanijoje jau sezono starte neliko taškų nepraradusių ekipų, Italijoje Milano „Inter“ žygiuoja vis dar be suklupimų.

Dar liepos pradžioje „AC Milan“ strategas Marco Giampaolo leptelėjo: „A. Conte metodas yra paprastas – žaidėjai nuleidžia galvas ir bėga. Mes galvas pakeliame ir žaidžiame futbolą.“

Po kelių mėnesių žodžiai atsisuko prieš patį „Rossoneri“ strategą – „Milan“ kol kas užima tik 16 vietą „Serie A“ pirmenybėse ir turi šešis taškus, kol „Inter“ surinko 18 iš 18 galimų ir žengia pirmi.
Tik antrą kartą klubo istorijoje „Inter“ Italijos čempionatą pradėjo šešiomis pergalėmis iš eilės, tačiau strategui A. Conte geri startai naujose darbovietėse nėra naujiena.

Jau pirmame sezone Turino „Juventus“ klube 2012-aisiais italas metus baigė nepralaimėjęs nė karto „Serie A“ pirmenybėse ir pasidabino nugalėtojo laurais. 2017-aisiais taip pat debiutiniame sezone su Londono „Chelsea“ A. Conte nugalėjo „Premier“ lygoje.

Atrodo, jog ir šie metai gali būti sėkmingi – praėjusį sezoną už Turino „Juventus“ nugaros likęs „Inter“ atsiliko 21 tašku, tačiau A. Conte efektas vėl veikia ir šiuo metu jau čempionai užima besivejančiųjų vaidmenį.

Vasarą atsisveikinęs su vienais pagrindinių komandos futbolininkų Radja Nainggolanu, Ivanu Perišičiumi ir Mauro Icardi, A. Conte netrukus surado naujus lyderius komandoje.

Aikštės vidurio maestro rolę nuo pat starto užima italas Stefano Sensi. Iš „Sassuolo“ vasarą atvykęs centro saugas per šešerius mačus „Serie A“ pirmenybėse pasižymėjo tris kartus ir sukūrė keturis rezultatyvius perdavimus.

Puolimo grandyje Milano klubas šį sezoną rado Mančesteryje prie jūros išmestą lobį – Romelu Lukaku ir Alexis Sanchezą. Pastarasis praėjusį savaitgalį mače su Genujos „Sampdoria“ pelnė debiutinį įvartį ir gavo raudoną kortelę.


Savo ruožtu Romelu Lukaku Italijoje įmušė tris kartus per pirmus keturis mačus.

Minėtojo puolėjų dueto A. Conte norėjo ilgą laiką - ir „Juventus“ ir „Chelsea“ gretose darbuodamasis italas domėjosi A. Sanchezo bei R. Lukaku paslaugomis. Trečias kartas nemelavo.

Tvirtai Italijoje startavusi ekipa Čempionų lygoje jau pirmą savaitę prisivirė košės – tik paskutinėmis minutėmis po Nicolo Barellos smūgio „Inter“ namie išplėšė lygiąsias su Prahos „Slavia“.

Trečiadienį ekipos laukia kur kas sudėtingesnis testas Europoje – išvyka į „Camp Nou“ stadioną ir centrinis antrojo turo mačas su „Barcelona“ ekipa.

Ispanų komanda pirmąjį turą baigė taip pat lygiosiomis 0:0 su Dortmundo „Borussia“ ekipa. Namie italus katalonai pasitiks be traumuoto Ousmane Dembele bei vis dar neaišku, ar ekipai padės L. Messi.

Neymaro santykiai su „mergina“

Kylianas Mbappe ir Neymaras švenčia po įvarčio

Antrame Čempionų lygos sezono ture taip pat nebus ir Neymaro, tačiau Paryžiaus „Saint-Germain“ ekipa jau prieš dvi savaites pademonstravo, jog gali išsisukti ir be brazilo, 3:0 nublokšdama Madrido „Real“ klubą.

Bausmę baiginėjantis puolėjas namie stebės ekipos antradienio mačą su Stambulo „Galatasaray“, tačiau Neymaro geri pasirodymai Prancūzijoje jau įgauna pagreitį.

Jau trijuose mačuose šį sezoną „Ligue 1” pirmenybėse puolėjas gelbėjo PSG, įmušdamas vėlyvus įvarčius į „Lyon“, „Strasbourg“ ir „Bordeaux“ vartus. Visus tris mačus Paryžiaus ekipa laimėjo rezultatu 1:0.


Pastarojo savaitgalio pergalingame mače su „Bordeaux“ po penkių mėnesių pertraukos į aikštę kartu žengė brazilo ir Kyliano Mbappe duetas – žvaigždžių draugystė ant vejos buvo akivaizdi.

Puolėjų dueto stiprybes išskyrė buvęs futbolininkas Didier Drogba: „Neymaras ir K. Mbappe vieną dieną iškovos po „Ballon d‘Or“ trofėjų. Jie priklauso tai nedidelei išskirtinių žaidėjų grupei, tiesiog pažiūrėkite, kaip jie žaidžia poroje. Jie nuolat ieško vienas kito.“

Su K. Mbappe ryšio nepraradęs Neymaras dar ieško kelio atgal į savo „merginos“ širdį. Būtent su mergina puolėjas palygino nugarą jam atsukusius fanus: „Tai tokie patys santykiai. Vienu momentu esi blogas, vėliau – geras. Esu pasiruošęs šiam klubui atiduoti gyvenimą.“

Po vasarą nepavykusio išvykimo iš Paryžiaus ir persikėlimo į Barseloną, Neymarui belieka santykius atkurti įvarčiais. Puolėjas ne kartą viešai išstojo teigdamas, jog nori palikti Paryžių ir taip užsitraukė fanų rūstybę.

Tris kartus brazilas jau atšildė sirgalių širdis lemiamais smūgiais ir tai dar ne pabaiga. Įspūdinga pergale Čempionų lygą pradėjusi ekipa Europoje dar primins apie save su ryškiausia klubo pavarde popieriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją