„Tai buvo sunkus sprendimas, bet aš atsakau už saugumą mieste. Pagrindinė šio draudimo priežastis – neseniai įvykęs incidentas tarp Turkijos ir Rusijos. Gente gyvena didelė turkų bendruomenė, o „Zenit“ fanų reputacija yra ypač bloga“, – pareiškė jis.

D. Termontui ypatingą rūpestį dėl galimų neramumų kelia tai, kad tomis dienomis mieste vyks Gento žiemos festivalis, kuriame dalyvaus daug šeimų su vaikais, todėl norima užtikrinti jų saugumą.

Toks Gento mero pareiškimas iškart sulaukė rusų atsako. „Zenit“ generalinis direktorius Maksimas Mitrofanovas iškart išreiškė didelį nusistebėjimą ir pasipiktinimą tokiu draudimu.

„Šis Belgijos pusės pareiškimas kelia labai didelę nuostabą. Jeigu miesto valdžia ir klubas negali užtikrinti sąlygų, kad rungtynės vyktų pagal UEFA reglamentą, turbūt yra prasmė susimąstyti apie jų perkėlimą į neutralią aikštę“ – leidiniui „Sport Ekspress“ pakomentavo jis.

Apie susidariusių situaciją pasisakė ir Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko.

„Žinoma, tai – nenormalu. Yra FIFA ir UEFA reglamentai, kuriuose teigiama, kad 10 procentų bilietų turi būti skirta svečiams. Jei to nėra, tada jau sudaromos nelygios sąlygos. Jeigu belgai negali užtikrinti saugumo, rungtynės turi būti perkeltos į kitą stadioną. Apie tai parašiau ir UEFA. Nes mūsų laukia ne tik šis mačas, bet ir kvalifikacinis mini futbolo turnyras Turkijoje, be to, mūsų merginos Turkijoje žais su šios šalies komanda. Taigi kalbame apie tai, kad mums turi būti garantuotas absoliutus saugumas“, – rėžė V. Mutko.

Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo fanai

Įdomu, kad į šią savaitę Lione, Prancūzijoje, vykusį UEFA Čempionų lygos mačą tarp „Lyon“ ir „Gent“ (1:2) buvo uždraustą atvykti belgų fanams, nes per pirmą dvikovą Belgijoje abiejų komandų gerbėjai sukėlė muštynės, o Prancūzijoje šiuo metu situacija ir taip yra labai įtempta.

Primename, kad „Zenit“ (15 tšk.) su penkiomis pergalėmis iš penkių galimų jau yra užsitikrinęs H grupės nugalėtojų vardą, o „Gent“ (7 tšk.) kovoja su CF „Valencia“ (6 tšk.) dėl antros pozicijos ir bilieto į turnyro aštuntfinalį.
Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo fanas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (430)