Atkritus abiem planuotoms „Copa America“ šeimininkėms – Argentinai ir Kolumbijai – Pietų Amerikos futbolo konfederacija (CONMEBOL) po skubaus pasitarimo pranešė, kad teisė surengti turnyrą yra patikėta Brazilijai.

„CONMEBOL dėkoja prezidentui Jairui Bolsonaro ir jo komandai, taip pat Brazilijos futbolo konfederacijai už tai, kad šalis sutiko atverti duris šiai dienai saugiausiam sporto renginiui pasaulyje. Visos ryškiausios Pietų Amerikos futbolo žvaigždės švytės Brazilijoje“, – rašome „Twitter“ žinutėje.

Tiesa, toks sprendimas papiktino nemažą dalį net tik paprastų brazilų, bet ir šalies politikų, nes Brazilijai niekaip nepavyksta pažaboti koronaviruso siautėjimo. Mirčių nuo COVID-19 ligos šioje šalyje skaičius artėja prie pusės milijono, prastesnė padėtis pagal šią statistiką yra tik Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Kol kas dar nepatvirtinti stadionai, kuriuose bus žaidžiamos 28-erios „Copa America“ rungtynės, bet finalas turėtų vykti garsiajame „Maracana“ stadione Rio de Žaneire.

Pietų Amerikos žemyno pirmenybės, kuriose, kaip įprasta, dalyvaus 10 rinktinių, suskirstytų į dvi grupes po 5 komandas, atidarys Argentinos ir Čilės susitikimas jau birželio 13 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją