Po dvikovos reziumuodamas įvykius aikštėje jis teigė, jog tokiu rezultatu galima pasidžiaugti ir pasiimti gerų pamokų ateičiai.

„Rungtynės buvo kovingos, jie susikūrė daugiau momentų, bet vaikinai parodė charakterį, tikrai kovojo iki galo, parodė ištvermę. Tai buvo nelengvos rungtynės, daug bėgiojome, daug gynėmės, bet kai kuriais tarpais tikrai žaidėme gerai, palaikėme kamuolį.

Manau, kad rezultatas mums tikrai teigiamas, tobulėsime ir žiūrėsime į priekį, kad būtų geriau ir geriau“, – sakė vartininkas.

Vertindamas savo asmeninį pasirodymą jis taip pat teigė, jog vilkint rinktinės aprangą motyvacija visada yra didesnė.

„Gerai jaučiuosi, visose rungtynėse jaučiausi užtikrintas, kai žaidi už Lietuvą – viduje emocijos yra visai kitokios nei žaidžiant už klubą, nes žaidį už savo tėvynę. Iš to ateina pasitikėjimas ir jaučiuosi visada labai gerai“, – dėstė pašnekovas.

Antrame kėlinyje vidurio gynėjais, tiesiai prieš jį, žaidė du jauni futbolininkai – Kipras Kažukolovas ir Vilius Armalas. Jų tandemą vartų sargas įvertino teigiamai.

„Tikrai jie sužaidė geras rungtynes, iš jų jaučiau pasitikėjimą, ir aš jais pasitikėjau, ir jie manimi, tikrai galėjome žaisti ir žemais kamuoliais ir manau, kad jiems tai tik pradžia“, – jauniesiems kolegoms gerų žodžių negailėjo vartų sargas.

Reziumuodamas du kovo mėnesio mačus E. Zubas tikino, jog tai buvo geras šansas įsivertinti savo lygį pajėgių oponentų kontekste.

„Su Serbija gal tikrai žaidėme geriau nei šiandien, bet šiandien yra teigiamas rezultatas, kad ir draugiškose rungtynėse. Galima pasisemti patirties, sužaidėme su tikrai stipriais varžovais, aukščiausio lygio žaidėjais ir iš tos pusės tokios rungtynės tikrai duos patirties“, – mintimis dalinosi vartininkas.

Tuo tarpu dar vieną mačą su rinktinės marškinėliais sužaidęs Kipras Kažukolovas teigė, jog aikštėje pavyko įgyvendinti ne viską, kas buvo planuota.

„Sunkios rungtynės, atidavėme daug energijos, tikrai visiems žaidėjams pagarba už atiduotą darbą, visi paliko paskutinę energiją. Tenkina rezultatas, žaidimas – ne.

Turėjome planą žaisti su kamuoliu, laikyti jį dar daugiau nei laikėme rungtynėse prieš Serbiją. Šiek tiek nepavyko, treneris po pirmo kėlinio tai pabrėžė, kad jie turėjo daug progų, o mums nepavyko pažaisti su kamuoliu, galima sakyti, kad turėjome planą, bet kažkiek pasikarščiavome, ne viskas pavyko“, – sakė gynėjas.

Apie savo tandemą su Viliumi Armalu jis irgi kalbėjo teigiamai.

„Nebuvo daug skirtumo, vis tiek pats didžiausias skirtumas, kai yra komunikacija arba nėra. Šį kartą su abiem partneriais ta komunikacija buvo, buvo ir kalbėjimas, viskas pavyko, nebuvo didelio skirtumo. Edvinas Girdvainis gal labiau patyręs, bet tikrai nesijautė, kad antrame kėlinyje buvo du jauni vidurio gynėjai, tikrai neblogai susitvarkėme“, – sakė kuršėniškis.

Viename rungtynių epizode, antrojo kėlinio metu, jis įspūdingai išgelbėjo rinktinę, kai nuo vartų linijos keliu numušė jau į vartus skriejantį kamuolį.

„Tą epizodą, aišku, pamenu. Taip nutiko, kad mes išmušėme kamuolį į priekį, turėjome pakilti, bet aš kažkaip nepakilau, likau prie vartų ir kaip tik tuo metu atėjo smūgis. Iškėliau koją ir išmušiau. Treneriai įprastai „tarkuoja“ tave, jei nepakyli, bet šiuo atveju tikrai treneris negalės kažko pasakyti“, – su šypsena pasakojo rinktinės naujokas.

Apibendrinamas savo pirmą patirtį su rinktine žaidėjas spinduliavo geromis emocijomis.

„Labai įspūdinga patirtis, kai pagalvoju, dar prieš kiek laiko žaidžiau sekmadienio lygoje, tai yra kažkas nesuvokiamo. Dar prieš pusantrų metų žaidžiau mėgėjų lygyje, paprastuose stadionuose, o dabar reikia žaisti prieš tokius žaidėjus, kaip Aleksandras Mitrovičius, Dušanas Vlahovičius ar kiti garsūs žaidėjai“, – sakė jis.

Dabar rinktinės birželį laukia du Europos čempionato atrankos mačai: birželio 17 dieną mūsiškiai Kauno Dariaus ir Girėno stadione priims Bulgarijos rinktinę, o birželio 20-ąją išvykoje kausis su vengrais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją