Žemutinės Saksonijos žemėje vykusios rungtynės tarp „Ripdorf/Molzen II“ ir „SV Holdenstedt II“ komandų baigėsi rezultatu 0:37. Pergalę „šventė“ „Holdenstedt“ futbolininkai – kamuolį į oponentų vartus jie siųsdavo beveik netrukdomi. To priežastis – „Ripdorf“ ekipos sprendimas laikytis socialinės distancijos rungtynių metu.

Nesiartinti prie varžovų „Ripdorf“ nariai nusprendė sužinoję, kad „Holdenstedt“ futbolininkai prieš kurį laiką turėjo kontaktą su COVID-19 užsikrėtusiu „Eddelstorf“ klubo nariu.

Nors „Holdenstedt“ žaidėjams ir buvo atlikti koronaviruso testai, „Ripdorf“ tai nenuramino – anot socialinės distancijos nusprendusios laikytis komandos, jos varžovai saviizoliacijoje neišbuvo būtinų 14 dienų, todėl vis tiek galėjo kelti grėsmę.

„Ripdorf“ prašė atidėti rungtynes, bet sulaukė neigiamo varžybų organizatorių atsako. Taigi, nenorėdama gauti nemažos finansinės baudos, ekipa nusprendė savitai sabotuoti rungtynes – žengti į aikštę, bet įprasto futbolo nežaisti.

„Ripdorf“ prezidentas Patrickas Ristow po absurdiškų rungtynių teigė, kad jos apskritai neturėjo vykti, o jo komanda priėmė galimą logiškiausią sprendimą. „Šioje pandemijos situacijoje turime būti atsakingi vieni už kitus ir privalome stabdyti pandemijos plitimą“, – tvirtino jis.

Savo ruožtu „Holdenstedt“ treneris Florianas Schierwateris vertindamas situaciją gūžčiojo pečiais.

„Manau, kad varžovai persistengė. Nė vienas iš mūsų žaidėjų neturėjo kontakto su minėtu užsikrėtusiu „Eddelsdorf“ nariu. Aš su juo tik pasisveikinau, o vėliau savanoriškai atlikau testą. Pagal saugumo protokolus pusei mūsų komandos netgi nebuvo būtina testuotis“, – tvirtino jis.

Vokietijoje trečiadienio duomenimis iš viso nuo pandemijos pradžios fiksuoti beveik 287 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Mirė 9449 žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)