Rumunijos dienraštis „Jurnalul National“ atskleidė, kad šeši Prancūzijos rinktinės fanai praėjusį savaitgalį planavo palaikyti savo šalies futbolininkus Budapešte, tačiau dėl prastokų geografijos žinių įsigijo lėktuvo bilietus į Rumunijos sostinę Bukareštą.

Nelaimingiems futbolo fanams nepadarė įspūdžio nei Bukarešto oro uostas, nei Rumunijos valstybinė simbolika. Drauge su Ukrainos rinktinės gerbėjais mieste laiką leidę prancūzai savo klaidą suprato tik atvykę į Bukarešto „Arena Nationala“ stadioną. Ten pagaliau paaiškėjo, kad Prancūzijos ir Vengrijos rungtynės vyks už beveik 700 km esančiame Budapešte, o Bukarešte susitiks Ukrainos ir Austrijos rinktinės.

Nusivylę prancūzai nusprendė apsistoti Rumunijos sostinėje ir savo šalies rinktinės rungtynes stebėti per televizorių. Galiausiai paaiškėjo, kad jų kelionė į Bukareštą nebuvo tokia jau beviltiška klaida.

F grupėje pirmą vietą užėmusi Prancūzijos rinktinė Europos futbolo čempionato aštuntfinalio rungtynes su Šveicarija žais būtent Bukarešte, tad tikėtina, kad Rumunijos sostinėje pasilikę prancūzai vis dėlto turės progą gyvai palaikyti savo futbolininkus.

O tuo pačiu – ir papildyti Europos geografijos žinių bagažą.

Beje, „Nelaimingasis šešetas“ anaiptol nėra pirmi futbolo sirgaliai, susipainioję tarp Vengrijos ir Rumunijos sostinių. 2012 m. net 400 Bilbao „Athletic“ fanų privačiu lėktuvu skrido į Bukarešte vykusias UEFA Europos lygos finalo rungtynes, tačiau atsidūrė Budapešte ir pražiopsojo svarbiausias rungtynes Baskų krašto klubo šiuolaikinėje istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)