„Gana kalbėti, reikia veikti. Dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje Lenkijos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė nežais atkrintamųjų rungtynių su Rusijos futbolininkais. Tai vienintelis teisingas sprendimas. Šiuo metu kalbamės su Švedijos ir Čekijos federacijomis ir ketiname pateikti FIFA organizacijai bendrą mūsų poziciją“, – pranešė Lenkijos futbolo asociacijos vadovas Cezary Kulesza.

Šiam Lenkijos futbolo federacijos sprendimui pritarė ir geriausias šalies futbolininkas, rinktinės lyderis Robertas Lewandowskis. „Tai teisingas sprendimas. Negaliu įsivaizduoti, kaip mes galime žaisti su Rusijos nacionaline rinktine, kai šios šalies kariuomenė tęsia ginkluotą puolimą Ukrainoje. Suprantu, kad Rusijos futbolininkai ir gerbėjai nėra už tai atsakingi, tačiau mes negalime apsimesti, kad nieko nevyksta“, – socialiniame tinkle Twitter rašė R. Lewandowskis.

Pirmosios 2022 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos atkrintamųjų varžybų rungtynės tarp Lenkijos ir Rusijos turėjo būti žaidžiamos kovo 24 dieną.

Tuo metu FIFA atstovas informavo žiniasklaidą, kad organizacija stebi situaciją ir sprendimą priims artimiausiu metu.

Prie lenkų šeštadienį prisidėjo Švedijos futbolo federacija, paskelbdama, kad Švedija nežais 2022 metų pasaulio futbolo čempionato atkrintamosiose rungtynėse su Rusija dėl Maskvos surengtos invazijos į Ukrainą.

Švedijai tektų įveikti Čekiją, o Rusijai – Lenkiją, kad švedų ir rusų futbolininkai galėtų susitikti kovo 29 dieną Rusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)