Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas „Eurofooball.lt“ pakalbino 20-metį Štutgarto „Kickers“ klubo saugą, kuris pasidalijo savo mintimis apie dabartinę sportinę būklę, naują komandą ir galimybę joje pasireikšti.

– Po nesėkmingo etapo „Stuttgart“ kube išvykai į naują komandą. Ar jau spėjai apsiprasti ir kokie įspūdžiai?

Taip, įsilieti į komandą pavyko ganėtinai greitai. Prie to prisidėjo išmokta vokiečių kalba, puikus personalas ir šiltai priėmę komandos draugai. Miestas tas pats, todėl naujovių daug nebuvo. Treniruočių bazė galbūt šiek tiek prastesnė nei buvusiame klube, tačiau ko reikia – yra.

– Girdėti, kad tau niekaip nepavyksta pilnai pasveikti. Kokia trauma užklupo dabar ir ar jos gydymas užtruks ilgai?

– Pagrindinė problema yra buvusios traumos, kurios pakeitė mano bendrą judėjimo mechanizmą į nelabai taisyklingą. Dėl šios priežasties atsirado raumenų disbalansas ir per pastaruosius tris mėnesius turėjau net keturis raumenų patempimus bei įtrūkimus. Dabar vyksta specialių raumenų grupių treniravimas, o nuo kitos savaitės pradėsiu bėgioti, galbūt ir treniruotis su kamuoliu.

– Tavo atstovaujamam klubui trečioje pagal pajėgumą Vokietijos futbolo lygoje pastaruoju metu sekasi prastai, nors sezono pradžia buvo ganėtinai sėkminga. Kaip vertini šias pirmenybes ir koks jų lygis?

– Deja, bet per paskutines trejas rungtynes nepavyko iškovoti nei vieno taško, bet žaidėme prieš dabar turnyro lentelės viršuje esančias ekipas. Čempionatas yra tikrai aukšto lygio, dažnai pasitaiko netikėtų rezultatų, nes yra daug lygiaverčių komandų. Pažvelgus į taškų skirtumą turnyro lentelėje aiškiai matome, kad lengvų rungtynių čia nebūna.

– Ar pačiam jau pavyko debiutuoti?

– Taip, debiutuoti jau pavyko, tačiau teko sužaisti tik aštuonias minutes.

– Kaip manai, ar pasveikęs turėsi galimybių prasimušti į starto vienuoliktuką?

– Žinoma, kad tokia galimybė yra. Būtent dėl to ir vykau į šią komandą, tačiau ar pavyks taip padaryti, priklausys tik nuo manęs pačio.

– Buvai Lietuvos atradimas per Europos jaunimo čempionatą. Ar palaikai santykius su Lietuvos rinktinės personalu ir treneriu, ar domimasi tavo būkle?

– Kartas nuo karto susisiekiame internetu, o ypač dabar, kai tie patys treneriai dirba U-21 jaunimo rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)