Mūsiškiai per 90 minučių taip nė sykio ir nesmūgiavo į šeimininkų vartus ir dvikovą baigė mažumoje – po to, kai 88 min. iš aikštės buvo išvytas Arvydas Novikovas.

Rumunai paleido net 8 šūvius į vartų plotą ir pelnė tris įvarčius – 7, 47 ir 65 min. Pasižymėjo George'as Puscas, Claudiu Keseru ir Nicolae Stanciu.

Dėl UEFA Drausmės komiteto rumunams skirtų sankcijų šis susitikimas buvo rengiamas už „uždarų durų“.

Pirmame rate Vilniuje 2:1 pajėgesni buvo Rumunijos atstovai. Tiesa, jie pergalę išplėšė tik per kompensuotą laiką (90+4 min.), kai atsakė į 90 min. įmuštą Artūro Žulpos įvartį.

Lietuviai, naujame turnyre kol kas taip ir nesukrapštę nė taško, anksčiau laiko iškrito į žemiausią – D – divizioną.

Apskritai Edgaro Jankausko auklėtiniai pergalės oficialiose rungtynėse neragavo jau ilgiau nei dvejus metus, t. y. net 25 mėnesius – paskutinį sykį tai nutiko 2016 m. spalį, kai savo aikštėje 2:0 buvo nugalėta Malta. Nuo to laiko buvo pralaimėta 11 mačų iš dvylikos, o vienintelės lygiosios pasiektos su ta pačia Malta.

Paskutinis išbandymas šiemet mūsiškių laukia antradienį, lapkričio 20 d., Belgrade su grupės lydere Serbija.

Lietuviai iki šiol 0:1 nusileido Serbijai, 0:2 ir 1:4 Juodkalnijai bei 1:2 Rumunijai.

Naujai įkurtoje UEFA Tautų lygoje kovojama ir dėl kelialapių į 2020 metų Europos čempionatą. Į C diviziono pusfinalį pateks tik grupės nugalėtojai, kurie toliau kovos dėl vienintelio, divizionui skirto kelialapio į 2020-tųjų pirmenybes.

Pirmą kartą istorijoje organizuojamoje Tautų lygoje visos 55-ios UEFA priklausančių valstybių rinktinės pagal reitingą buvo suskirstytos į 4 divizionus.

Bendras turnyro prizų fondas sudaro 76,25 mln. eurų. C diviziono ekipoms, tarp kurių yra ir Lietuva, už dalyvavimą automatiškai atiteko 750 tūkst. eurų premija. Šią sumą padvigubins grupių nugalėtojai.

C diviziono 4 grupės rikiuotė (vieta, rinktinė, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Serbija53207:311
2.Rumunija52307:39
3.Juodkalnija52127:57
4.Lietuva50052:120

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)