Šeštadienio popietę sužaisti penki „Bundesliga“ 26-ojo turo susitikimai, o centrinė akistata vyko Dortmunde, kur antrą vietą čempionate užimanti „Borussia“ priėmė Gelzenkircheno „Schalke“.

Rūro srities derbyje užtikrintą pergalę šventė Dortmundo klubas, svečius sutriuškinęs net 4:0 bei taip nustūmęs juos į aštuntąją turnyrinės lentelės vietą.

Dėl koronaviruso pandemijos net 66 dienas užsitęsusią įvarčių sausrą „Bundesliga“ čempionate nutraukė Erlingas Haalandas, kuris pelnė pirmąjį įvartį 29-ąją mačo minutę.

Po įvarčio futbolininkai vienas kito sveikinti apsikabinimais neskubėjo – aikštės kampe E. Haalandas šventė vienas, o jo bendraklubiai šoko laikydamiesi vienas nuo kito saugaus atstumo.


Neįprastus vaizdus buvo galima matyti ir už aikštės. Rungtynės vyksta be žiūrovų, o griežtų taisyklių buvo laikomasi ir ant atsarginių suolelių – žaidėjai ant jų sėdėjo atsitraukę vienas nuo kito.

Be to, visi atsarginiai futbolininkai dėvėjo kaukes, o vienas sirgalius sulaukė daug palaikymo socialiniuose tinkluose pastebėjęs, jog žaidėjai atrodo tarsi pagrobti įkaitai.


„Borussia“ pergalę įtvirtino du įvarčius prie pergalės pridėjęs Raphaelis Guerreiro ir vieną įmušęs Thorganas Hazardas.
Po rungtynių Dortmundo ekipos žaidėjai paplojo savo stadiono tribūnoms nepaisydami to, kad jos buvo tuščios.

Kitose rungtynėse „Wolfsburg“ 2:1 palaužė „Augsburg“, Diuseldorfo „Fortuna“ ir „Paderborn“ sužaidė 0:0, Berlyno „Hertha“ 3:0 sutriuškino „Hoffenheim“, o „Leipzig“ ir „Freiburg“ išsiskyrė taikiai 1:1.

Paskutinėse šeštadienio rungtynėse Monchengladbacho „Borussia“ 3:1 pranoko Frankfurto „Eintracht“.

Sekmadienį į kovą stos „Koln“ ir „Mainz“ bei Miuncheno „Bayern“. Bremeno „Werder“ ir Leverkuzeno „Bayer“ mačas bus žaidžiamas pirmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)