Po sezono išsiskyrė ir klubo bei vieno ekipos trenerių Arvydo Skrupskio keliai. Metų gale baigėsi sporto direktoriaus Deimanto Bičkos kontraktas su klubu, kuris taip pat nebuvo pratęstas. FK „Ekranas“ dėkoja tiek treneriui A. Skrupskiui, tiek ir buvusiam sporto direktoriui D. Bičkai už pasiaukojamą darbą ir milžinišką indėlį į istorines klubo pergales.

Klubas taip pat nuoširdžiai dėkingas ir treneriui Rolandui Čepkauskui už profesionalų požiūrį į savo pareigas bei kruopštų darbą.

Su „Ekranu“ taip pat atsisveikino Aurimas Vertelis, serbai Marko Andjelkovičius ir Dejanas Djeničius. Klubas jiems dėkoja už atiduotas jėgas aikštėje ir linki visokeriopos sėkmės tolimesnėje karjeroje.

Kaip jau minėta, praėjusio sezono pabaigoje, didelė tikimybė, kad į Panevėžio „Ekraną“ grįš gerai pažįstamas ir sirgalių mėgstamas fizinio rengimo treneris Leonardo Iparraguirre. Nuo šio sezono komandos vyriausiojo trenerio poste ekipai vadovaus treneris Valdas Dambrauskas. Jaunimo komandą ugdyti turėtų puikiai „Ekrano“ sirgaliams pažįstamas, perspektyvus, ambicingas futbolo specialistas Marius Skinderis.

„Ekrane“ – šalies futbolo ateitis

Nieko nėra amžino: kiekviena komanda patiria svaiginančių pergalės aukštumų bei pakilimų, tačiau nėra nei vieno futbolo klubo, kuris savo istorijoje nebūtų patyręs ir nuosmukių bei duobių. Čempionais būti penkerius metus iš eilės – neįtikėtinas pasiekimas, tačiau buvo naivu manyti, kad tai tęsis amžinai.

Tam, kad vėl galėtum pergalingai žingsniuoti ir pasiekti naujas aukštumas, reikia padaryti žingsnį atgal.

Šiuo metu klubas – sudėtingų pokyčių kryžkelėje ir keičia savo modelį bei filosofiją. Remtis jaunais, ypač talentingais, motyvuotais ir „alkanais“ pergalių žaidėjais – tai naujas „Ekrano“ kelias, apie kurį prezidentas Aušrys Labinas buvo užsiminęs tik pasibaigus praėjusių metų sezonui.

Dabar klubo sąraše – daugiau nei dvi dešimtys perspektyvių ir jau patirties turinčių, spėjusių A lygos kovose užsigrūdinti futbolininkų. Iš jų – Edvinas Girdvainis, Arnas Ribokas, Martynas Dūda, Dovydas Norvilas, Lukas Narbutas ir Edgaras Baranauskas pakviesti į šalies U-21 rinktinę, su kuria sausio antroje pusėje dalyvaus tarptautiniame tradiciniame Sandraugos turnyre.

Sunkus metas

Visus sirgalius neramina klubo finansinė situacija. Nėra ko slėpti: ji yra ypač sudėtinga. Taip pat jokia paslaptis, kad kai kurių buvusių žaidėjų ir klubo ginčai šiuo metu nagrinėjami teisme. Jų sprendimas tokiu būdu atgauti uždirbtus pinigus – suprantamas, tačiau šiuo atveju gali būti visiškai pražūtingas pačiam klubui. Skolų našta didžiulė ir FK „Ekranas“ atsidūręs ypač sudėtingoje finansinėje situacijoje. Būtent dėl to šiuo metu klubas nesižvalgo brangių legionierių ar lietuvių solidaus pastiprinimo.

Tačiau reikia tikėti, kad visi sunkumai – laikini ir įveikiami. Klubui, kuriam šiemet sukanka 50 metų, negalima leisti tiesiog išnykti iš futbolo žemėlapio.

Nesakome, kad pretenduosime į nugalėtojų sostą ar užkariausime Europą. Tikslas – suformuoti komandą, kuri kibtų kiekvienai ekipai į atlapus bei garbingai atstovautų futbolo miestui Panevėžiui. Prireiks laiko tam, kad komanda vėl žygiuotų pergalingais žingsniais. Mes tikime, kad mūsų sirgaliai yra kantrūs bei ištikimi ekipai, o su jų pagalba „Ekranas“ grįš į nugalėtojų kelią!