Kitos išeities nepaliko Prancūzijos premjero Edouardo Philippe'o sprendimas iki rugsėjo pratęsti sporto renginių draudimą, įskaitant ir varžybas už uždarų durų.

Nutrauktas turės būti ir nacionalinis krepšinio čempionatas.

Pagal ankstesnį planą, futbolo pirmenybes ketinta atnaujinti birželio 17 d. ir užbaigti iki rugpjūčio 2 d.

Praėjusį mėnesį Prancūzijos čempionatas buvo sustabdytas sužaidus 28 iš 38 planuotų turų. Turnyro lentelėje tvirtai lyderiavo titulą gynę „Paris Saint-Germain“ futbolininkai (68 taškai), 12 taškų lenkę Marselio „Olympique“.

Trečioje vietoje, garantuojančioje paskutinį kelialapį į kito sezono UEFA Čempionų lygos varžybas, žengė „Rennes“, o ketvirtą, atnešančią bilietą į Europos lygą, užėmė „Lille“.

Kol kas nepaskelbta, ar nutraukus sezoną bus išdalinti medaliai prizininkams, taip pat neaišku, ar lentelės dugne likusios „Toulouse“ ir „Amiens“ ekipos iškris į žemesnį divizioną.

„Ligue 1“ pirmoji iš penkių didžiųjų Europos futbolo nacionalinių lygų palaidojo viltis pratęsti kovas vasarą. Kiek anksčiau taip pat pasielgė Belgijos ir Nyderlandų lygos, tačiau jos pasiliko teorinę galimybę savo sprendimus pakeisti.

Nenutraukti varžybų šalis ragino UEFA, kuri iki gegužės 25 d. pasiruošusi laukti pasiūlymų dėl futbolo sugrįžimo į stadionus ir vasarą pati tikisi užbaigti Čempionų bei Europos lygų sezonus.

Prancūzijoje iki šiol užfiksuota per 165 tūkst. koronaviruso atvejų, mirė 23 tūkst. juo užsikrėtusių pacientų.

Didelio atgarsio susilaukė praėjusią savaitę nuskambėjusi „Montpellier“ ekipos saugo Junioro Sambia istorija. COVID-19 susirgęs 23-ejų futbolininkas dėl kvėpavimo ir virškinimo sunkumų buvo atsidūręs intensyvios terapijos palatoje ir prijungtas prie plaučių vėdinimo aparato. Po kelių dienų jo sveikatos būklė pasitaisė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)