G. Infantino dar nesusitarė dėl sąlygų su FIFA, bet sakė Šveicarijos laikraščiui „Blick“, kad jos atlyginimas bus „mažesnis negu 2 mln. frankų – kaip spėliojo žmonės“.

S. Blatteris, įklimpęs į korupcijos skandalą, o vėliau praradęs teisę dalyvauti FIFA veikloje, pernai uždirbo 3,6 mln. JAV dolerių (3,2 mln. eurų).

G. Infantino sakė, kad ankstesnė FIFA užmokesčio komiteto veikla buvo „įžeidžiama“ ir „visiškai šališka“.

G. Infantino darbą FIFA prezidento poste pradėjo vasarį, o pirmus du jo kadencijos mėnesius užmokesčio komitetui priklausė buvęs federacijos audito vadovas Domenico Scala. Pastarasis tapo įnirtingu G. Infantino kritiku.

D. Scala gegužę paliko FIFA, smarkiai trenkęs durimis, ir apkaltino G. Infantino stengiantis autoritariškai suvaržyti federacijos nepriklausomų komitetų laisvę.

G. Infantino sakė, kad dėl jo atlyginimo dydžio bus baigta tartis per kitą užmokesčio komiteto posėdį, kai D. Scala nebedarys įtakos.

Kalbėdamas apie ankstesnes derybas dalyvaujant D. Scalai, FIFA vadovas sakė:

„Tikiuosi kalbėtis su tais žmonėmis apie savo atlyginimą, remdamasis taisyklėmis ir nustatytais procesais, o ne tvarka, kai esi informuojamas apie įvykusį faktą pono Scalos be jokių diskusijų.“

FIFA pareigūnai praeitą mėnesį išteisino G. Infantino, atlikę tyrimą dėl privačių lėktuvų naudojimo, asmeninių išlaidų, darbuotojų samdymo metodų ir ginčo dėl atlyginimo.

Sekmadienį paskelbtame interviu G. Infantino vėl tvirtino, kad jo pastangas vykdyti reformas trikdo asmenys, nenorintys, kad būtų išrauta korupcija FIFA sistemoje.

G. Infantino futbolo pasauliui vadovaujančios organizacijos vairą perėmė po kelis mėnesius užsitęsusios precedento neturinčios krizės, didiesiems FIFA rėmėjams „Visa“ ir „Coca Cola“ reikalaujant, kad būtų imtasi veiksmų prieš kyšininkavimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)