Bus tiriama šešių asmenų veikla. Tarp jų garsiausi - Vokietijos futbolo sąjungos (DFB) buvęs prezidentas, FIFA ir UEFA Vykdomųjų komitetų narys Wolfgangas Niersbachas ir DFB viceprezidentas bei 2006 metų planetos pirmenybių organizacinio komiteto pirmininkas Franzas Beckenbaueris.

Vokietijos leidinys „Spiegel“ anksčiau skelbė, kad Vokietija davė kyšį keturiems FIFA funkcionieriams tam, kad jie balsuotų už Vokietijos kandidatūrą per rinkimus.

2000-ų metų liepą rengti 2006-ų pasaulio futbolo čempionatą siekė Vokietija, Brazilija, Marokas, Anglija ir Pietų Afrika. Vokiečiai finalo rinkimuose surinko 12 balsų, o afrikiečiai – 11.

2015 metų spalį F. Beckenbaueris sakė, kad per organizatorių teisių skyrimo procesą padarė klaidą ir pabrėžė, kad prisiima visą atsakomybę už tai.

FIFA pripažino, kad 1998 metų (Prancūzija) ir 2010 metų (PAR) pasaulio čempionatų organizatorių rinkimuose taip pat būta korupcijos. Kelia abejonių ir turnyrų skyrimas Rusijai (2018) ir Katarui (2022).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)