FIFA pasaulio salės futbolo čempionato 2021 rungtynes ir jų akimirkas potencialiai stebėjo daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje. Naujausiais FIFA duomenimis, čempionato rungtynės buvo transliuotos net 195 teritorijose visame pasaulyje: nuo Japonijos ir Australijos iki JAV, o kovas stebėjo net tokios futbolo superžvaigždės, kaip Lionelis Messi, Neymaras ar Ronaldinho.

Rungtynių apžvalgų peržiūrų skaičius vien „Youtube“ platformoje FIFA TV paskyroje perkopė 47 mln. Vidutinis vieno įrašo peržiūrų skaičius – apie 1 mln. Daugiausia – virš 1,9 mln. – peržiūrų sulaukė Tailando ir Portugalijos rungtynių apžvalga.

Kiekvienos čempionato rungtynių ir jų akimirkų transliacijos metu buvo garsinamas, matomas ir minimas Lietuvos vardas, o kai kuriose teritorijose – galimai išgirstas net pirmą kartą.

Atlikti skaičiavimai rodo, kad FIFA pasaulio salės futbolo čempionato 2021 sukurta TV medija vertė Lietuvai potencialiai siekia virš 100 mln. eurų.

Lietuvos futbolo federacijai buvo didelė garbė ir atsakomybė rengti šį istorinį renginį. Džiaugiamės puikiais šios sporto šventės rezultatais ir palikimu – sukurta verte tiek futbolui, tiek Lietuvos vardo garsinimui. Dabar mūsų valstybė yra svarbus taškas pasaulinės futbolo bendruomenės žemėlapyje, nes čia suorganizavome FIFA čempionatą.

Kalbant apie tarptautinį Lietuvos matomumą – sukurta tikrai išskirtinė ir didžiulė vertė, kuri leido padidinti Lietuvos populiarumą ir garsinti šalies vardą net tose vietovėse, kur dalis gyventojų nežinojo kas ir kur yra Lietuva“, – sako Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

E. Stankevičius pažymi, kad itin svarbus ne tik didžiulio sporto renginio sėkmingas įgyvendinimas, bet ir rezultatų įvertinimas, todėl jau skaičiuojama ir vertinama ne tik FIFA pasaulio salės futbolo čempionato 2021 sukurta vertė futbolui ir Lietuvos vardo garsinimui, bet ir šalies ekonomikai. Atliekamos analizės tikslas – pasidalinti patirtimi ir gerąja praktika kitų didelių sporto renginių organizavimui Lietuvoje.

Gyvai čempionato rungtynes arenose stebėjo 63 748 žmonės, susirinkę tiek iš Lietuvos, tiek iš kitų valstybių, nepaisant pandemijos poveikio lankytojui skaičiui. Daugiausiai žiūrovų sulaukė finalinė diena: rungtynes dėl 3 vietos stebėjo – 6374, o dėl 1 vietos – 8498 žiūrovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)