Remiantis jomis, antrą pilietybę įgijusiam žaidėjui rungtyniauti atitinkamos valstybės nacionalinėje komandoje galima tik tuo atveju, jei šios šalies piliečiais buvo jo tėvai arba seneliai.

Johanesburge (PAR) gimęs ir šio miesto „Moroka Swallows“ klubui atstovaujantis L. Cohenas yra kilęs iš Lietuvos žydų. Iš Lietuvos emigravo dar jo proseneliai.

Kol Lietuvos futbolo federacija (LFF) laukė FIFA atsakymo, ar L. Cohenas gali žaisti I. Pankratjevo treniruojamoje komandoje, rinktinės kandidatų sąrašas nebuvo viešinamas.

Penktadienį „Wembley“ stadione vyksiančioms 2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynėms su anglais I. Pankratjevas kviečia ruoštis 23 futbolininkus.

Tarp jų nebus ir vieno rinktinės lyderių Arvydo Novikovo. Vokietijos antrosios lygos Aujės „Erzgebirge“ klubo saugas prieš daugiau nei savaitę patyrė kojos traumą.

Į Londoną taip pat nevyksta po kelio raiščių operacijos nespėjęs atsigauti puolėjas Lukas Spalvis. Užtat po ilgesnės pertraukos kvietimo sulaukė gynėjai Tomas Mikuckis ir Marius Žaliūkas, saugas Vytautas Lukša.

„Malonu, kad visi žaidėjai demonstravo didelį norą padėti komandai, tačiau jie patys supranta, kad šiuo metu negalėtų žaisti visa jėga. Kiekviena netektis mums skaudi, tačiau belieka tik palinkėti jiems visiškai pasveikti ir prisijungti prie rinktinės birželį rungtynėms su Šveicarija“, - sakė I. Pankratjevas.

Jo auklėtiniai į treniruočių stovyklą Londone renkasi antradienį. Rungtynes su Anglija penktadienį, nuo 21 val. 45 min. Lietuvos laiku, tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Anglija:

Vartininkai:

Gynėjai:

Vytautas Andriuškevičius (SC „Cambuur“, Olandija)
Valdemaras Borovskis (Stara Zagoros „Beroe“, Bulgarija)
Georgas Freidgeimas (Vilniaus „Žalgiris“)
Tomas Mikuckis (Maskvos „Torpedo“, Rusija)
Tadas Kijanskas (Haifos „Hapoel“, Izraelis)
Vaidas Slavickas (Piatra Niamco „Ceahlaul“, Rumunija)
Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris“)
Marius Žaliūkas (Glazgo „Rangers“, Škotija)

Saugai:

Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“)
Fedoras Černychas (Lenčnos „Gornik“, Lenkija)
Donatas Kazlauskas (Gdansko „Lechia“, Lenkija)
Mindaugas Panka (Kirjat Šmonos „Hapoel Ironi“, Izraelis)
Saulius Mikoliūnas (Salihorsko „Šahter“, Baltarusija)
Vytautas Lukša (Vilniaus „Žalgiris“)
Gratas Sirgėdas („Stuttgart“, Vokietija)
Gediminas Vičius (Taldykorgano „Žetysu“, Kazachstanas)
Artūras Žulpa (FC „Aktobe“, Kazachstanas)

Puolėjai:

Traumos koreguoja anglų planus

Netekčių prieš penktadienio dvikovą neišvengė ir Anglijos ekipa. Dėl savaitgalį patirtos kirkšnies traumos žaisti veikiausiai negalės „Liverpool“ saugas Adamas Lallana, nors jis buvo įtrauktas į komandos sudėtį, kurią praėjusią savaitę pristatė Roy Hodgsonas.

A. Lallana susižeidė „Premier“ lygos rungtynėse su „Manchester United“, o jį tuomet pakeitęs Stevenas Gerrardas vos po 48 sek. išvydo prieš save raudoną kortelę.

Dėl traumų Anglijos rinktinei taip pat nepadės vartininkas Fraseris Forsteris („Southampton“) ir gynėjas Luke’as Shaw („Manchester United“). Vietoje jų pakviesti Robas Greenas („Queens Park Rangers“), Jackas Butlandas („Stoke City“) ir Danny Rose'as („Tottenham Hotspur“).

Sveikatos problemos galimybę atstovauti savo šalies rinktinei jau anksčiau sužlugdė Londono „Arsenal“ saugų duetui Jackui Wilshere'ui ir Alexui Oxlade'ui-Chamberlainui.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!