Prieš tris savaites C. Ronaldo kovą dėl UEFA Europos metų futbolininko taip pat pralaimėjo L. Modričiui. Ir pastarajame renginyje portugalas taip pat nepasirodė.

Buvę komandos draugai karališkame ispanų klube laimėjo UEFA Čempionų lygą, tačiau skirtingai pasirodė Rusijoje vykusiame pasaulio čempionate.

C. Ronaldo su Portugalija lagaminus krovėsi po aštuntfinalio rungtynių, o L. Modričius su Kroatijos nacionaline ekipa tik finale nusileido prancūzams.

Įdomu, kad pirmą kartą nuo 2006 metų į nominantų trejetą nepateko „Barcelonos“ siela L. Messi. Trečiasis rinkimų finalistas Metų žaidėjų kategorijoje buvo Mohamedas Salahas.

„Nuostabus jausmas stovėti čia, sveikinu Cristiano ir Mohamedą. Jūs taip pat nusipelnėte čia stovėti. Šis prizas priklauso visiems mano draugams Madrido klube ir Kroatijos rinktinėje. Be savo šeimos taip pat nebūčiau tapęs tokiu futbolininku, kokiu esu. Ačiū visiems mano fanams už palaikymą ir meilę. Man tai daug reiškia. Dėkoju ir visiems, kurie už mane balsavo. Šis trofėjus rodo, kad viskas yra pasiekiama. Tik reikia daug dirbti“, – atsiėmęs apdovanojimą kalbėjo L. Modričius.

NOMINACIJOS:

Metų „Puškas“ gražiausias įvartis: Muhamedas Salahas („Liverpool“)

Metų vyrų komandos treneris: Didier Deschamps'as (Prancūzijos rinktinės strategas)

Metų vartininkas: Thibaut Courtoisas (Belgijos rinktinė)

Metų moterų komandos treneris: Reynaldas Petrosas (Liono „Olympique“)

Metų fanai: Peru

Metų simbolinis 11: Davidas De Gea, Dani Alvešas, Marcelo, Sergio Ramosas, Raphaelis Varane'as, Edenas Hazardas, N'Golo Kante, Luka Modričius, Cristiano Ronaldo, Kylianas Mbappe, Lionelis Messi.

„Kilnaus žaidimo“ (Fair play) prizas: Lennartas Thy

Metų geriausia žaidėja: Marta (Brazilija)

Metų geriausias žaidėjas: Luka Modričius (Kroatija)

Geriausiųjų rinkimuose 25 proc. balsų turėjo rinktinių kapitonai ir vyriausieji treneriai, balsuoti galėjo futbolo sirgaliai ir per 200 žiniasklaidos atstovų.

Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas geriausių futbolininkų rinkimuose daugiausiai balsų atidavė L. Modričiui, toliau taškus skyrė Edenui Hazardui ir Kylianui Mbappe. Nacionalinės ekipos kapitonas Fiodoras Černychas savo trejetą išrikiavo taip: L. Modričius, C. Ronaldo, E. Hazardas. Lietuvių balsai renkant geriausią metų trenerį pasiskirstė taip: D. Deschamps'as, Zlatko Daličius, Roberto Martinezas (E. Jankauskas) ir Z. Daličius, D. Deschamps'as, R. Martinezas (F. Černyhas).

Iš Lietuvos žiniasklaidos vienintelis savo balsus rinkimuose skyręs DELFI sporto žurnalistas Mindaugas Augustis savo favoritus geriausio žaidėjo nominacijoje išrikiavo taip: M. Salahas, C. Ronaldo, Antoine'as Griezmannas. Jo metų trenerių trejetas atrodo taip: Zinedine's Zidane'as, Pepe Guardiola, D. Deschamps'as.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)