Be to, G14 bus išformuota, o klubai iš teismo atsiims savo ieškinius FIFA.

Šis sprendimas panaikina kilusią grėsmę, kad pajėgiausios ekipos pasitrauks iš dabartinių Europos taurių turnyrų ir įkurs atskiras pirmenybes.

Tačiau tam, kad įsivyrautų taika, UEFA ir FIFA turės pakrapštyti kišenes, išmokėdama kompensacijas už tai, jog futbolininkai atstovaus savo rinktinėms senojo žemyno ir planetos pirmenybėse.

"Šiandien įvyko kažkas ypatinga,- džiaugsmo neslėpė FIFA prezidentas Seppas Blatteris. - Klubai, kurie yra viso futbolo gyvavimo pagrindas, pagaliau tapo šios sporto šakos organizacijų piramidės dalimi".

"Draugystė ir pasitikėjimas yra mūsų sporto šakos pagrindas",- kalbėjo "Barcelona" klubo prezidentas Joanas Laporta. - Džiaugiuosi, jog UEFA prezidentas Michelis Platini ištesėjo duotą žodį. Tai pergalė visiems".

Kokia tvarka klubai gaus pinigus, dar nenuspręsta.

Verta pažymėti, jog komandos susiburs į naują FIFA ir UEFA pripažįstamą nepriklausomą organizaciją, per kurią gins savo interesus. Joje veikiausiai bus apie 100 klubų, tarp kurių - visų 53 UEFA narių atstovai.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją