2022 metų pasaulio čempionatas vyks Katare. Šių metų planetos pirmenybėse dalyvavo 32 rinktinės.

G. Infantino Dohoje teigė, kad sprendimas dėl komandų skaičiaus didinimo turi būti priimtas iki kitų metų kovo mėnesio, nes vis dar neaišku, ar Kataras pajėgs vienas surengti išsiplėtusį turnyrą.

Pastaruoju metu Kataro politiniai santykiai su kaimyninėmis šalimis – Saudo Arabija, Bahreinu ir Jungtiniais Arabų Emyratais – yra pašliję, todėl tai sunkina galimybę pasidalinti čempionato rungtynes su jomis. Minėtos šalys, kartu su Egiptu, Katarui paskelbė diplomatinį ir prekybos boikotą, kaltindami šalį už terorizmo rėmimą. Kataras šiuos kaltinimus neigia.

Praėjusiais metais FIFA patvirtino, kad turnyro dalyvių skaičius didės iki 48, tačiau tik nuo 2026 metų. Visgi G. Infantino pradėjo ieškoti galimybių tą padaryti jau nuo 2022 metų.

„Mes išklausėme savo narių ir nacionalinių federacijų nuomones. Kol kas dauguma šalių pritaria komandų skaičiaus didinimui. Tai reikštų, kad 16 papildomų komandų galės patekti į planetos pirmenybes, o apie 50-60 valstybių turės galimybę siekti šios svajonės. Ar tai yra įmanoma, jau kitas klausimas“, – sakė G. Infantino.

FIFA prezidentas pridūrė, kad sunku tikėtis, jog nedidelė šalis Kataras sugebės susitvarkyti su 48 komandų turnyru.

„Ar tai įmanoma Katare? Sudėtinga, – teigė G. Infantino. – Galbūt kai kurios rungtynės galės vykti kaimynėse šalyje? Tai vienas iš variantų. Žinoma, kad mes sekame tai, kas vyksta pasaulyje ir tikriname naujienas, bet futbolas nėra politika ir futbolas kartais svajones paverčia realybe“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)