Futbolininkas nepanoro kalbėti su žiniasklaida po rungtynių su Australija ir Danija – dėl šios aplinkybės Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) Prancūzijos rinktinei skyrė baudas.

Pagal čempionato reglamentą, geriausiu rungtynių futbolininku (MVP) išrenkamas žaidėjas po mačo įsipareigoja dalyvauti spaudos konferencijose. K. Mbappe MVP titulą gavo tiek po rungtynių su australais, tiek po rungtynių su danais, tačiau bendrauti su žurnalistais kategoriškai atsisakė.

Visgi trečias kartas nemelavo. Kai prancūzai čempionato aštuntfinalyje 3:1 įveikė lenkus, o du įvarčius pelniusiam ir rezultatyvų perdavimą atlikusiam K. Mbappe trečią kartą atiteko MVP prizas, „Paris Saint-Germain“ puolėjas nugaros žurnalistams nebeatsuko.

„Neturiu nieko prieš žiniasklaidą. Nėjau kalbėti todėl, kad norėjau išlikti absoliučiai susikoncentravęs varžyboms ir bereikalingai nešvaistyti energijos“, – pareiškė 23-ejų prancūzas, patikinęs, kad asmeniškai sumokės Prancūzijos rinktinei skirtas FIFA baudas.

„Šitas čempionatas – mano aistra, tarsi apsėdimas. Tai mano svajonių turnyras. Visą savo sezoną dėliojau mintyse turėdamas pasaulio čempionatą, norėjau būti jam pasiruošęs tobulai – tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Noriu su komanda triumfuoti, nors iki šiol tikslo dar liko ilgas kelias. Šiuo metu vienintelė užduotis – iškovoti pasaulio čempionų titulą, o visa kita traukiasi į antrą planą“, – dėstė K. Mbappe, kuris su 5 įvarčiais šiuo metu yra rezultatyviausias turnyro žaidėjas.

Vertindamas pergalę prieš lenkus K. Mbappe pažymėjo: „Tai buvo nelengvos rungtynės. Varžovai garbingai ir įnirtingai priešinosi, bet mes sugebėjome kontroliuoti situaciją ir savo šansais pasinaudojome.“

Prancūzijos žiniasklaidoje svarstoma, kad K. Mbappe iki šiol spaudos konferencijose atsisakydavo dalyvauti ir dėl dar kelių aplinkybių. Nors viešai to nepasako, K. Mbappe nenori būti siejamas su alkoholio vartojimu, o pagrindinis čempionato MVP titulų rėmėjas yra alaus gamintoja „Budweiser“ kompanija.

Laikydamas MVP titulą prancūzas jau trečią kartą nestojo prie specialios sienelės ir statulėlę apsuko į kitą pusę, kad fotografai neužfiksuotų jo greta „Budweiser“ pavadinimo, kuriuo yra paženklintas žaidėjams skiriamas prizas. Už tokį K. Mbappe poelgį Prancūzijos rinktinė sulauks atskiros FIFA baudos.

Palyginimui, štai kaip ir kur MVP apdovanojimą laikė Lionelis Messi ir Harry Kane'as.


Po dar vienų asmeniškai itin sėkmingų rungtynių K. Mbappe įvertinimų sulaukė ir iš varžovų stovyklos.

„Neabejotina, kad šiuo metu jis yra vienas geriausių, jei ne geriausias pasaulio žaidėjas. Viena – matyti jį per televizorių, kas kita – susidurti aikštėje. Būnant aikštėje jis atrodo dar labiau nesustabdomas. Kyliano smūgis ir greitis yra išskirtiniai. Neįtikėtinas talentas“, – pripažino čempionatą paliekančios Lenkijos rinktinės saugas Piotras Zielinskis.

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalyje nugalėtojos titulą ginanti Prancūzijos rinktinė žais su Anglijos ekipa. Anglai aštuntfinalyje 3:0 sutriuškino Senegalo rinktinę.

Prancūzijos ir Lenkijos rungtynių vaizdo apžvalgą galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)